Zwemmen met een baby

Zwemmen met een baby


De eerste keer, tweede keer of derde keer zwemmen met een baby, ik vind dat het spannend blijft. Maar natuurlijk was de allereerste keer het aller spannendst. Hmm “spannendst” is dit een echt woord? Nou goed, jullie begrijpen wat ik bedoel.

Toen ik voor de eerste keer ging zwemmen met Livèn had ik geen idee wat ik allemaal mee moest nemen. Inmiddels zijn wij al vaker met haar naar het zwembad geweest. Nu weten we dus ook wat makkelijker de spulletjes te pakken. En natuurlijk hadden we ook gewoon de verzorgingstas mee met daar in de gebruikelijke spullen.
 
Wat nemen we allemaal mee:

 • Een zwemluier
 • Badpak/Zwembroek/Bikini
 • Badcape of Handdoek
 • XL hydrofiel
 • Flesje water
 • Voeding
 • Zwemband

Wij hadden zelf onze zwemkleding al aan dat scheelt een hele hoop tijd in die kleine hokjes om je om te kleden. Livèn hebben we pas omgekleed in het zwembad. Ik zal even vertellen waarom.Een zwemluier lekt dus door! In het water super handig en makkelijk maar buiten het water helemaal niet handig. Eenmaal omgekleed is het tijd om te gaan zwemmen. Jeej!

Wij namen alleen een badhanddoek voor ons zelf mee en de badcape voor Livèn. De zwemband hebben wij de laatste keer niet gebruikt. Dit omdat wij het leuk vonden om haar gewoon lekker zelf vast te houden. In sommige zwembaden is een zwembad verplicht voor een baby. Het is handig dat je hier wel rekening mee houdt. Als wij naar, voor ons een nieuw zwembad gaan, dan nemen wij uit voorzorg altijd een zwemband mee.

Als ik naar mezelf kijk heb ik na het zwemmen altijd honger. (Nou heb ik sowieso altijd honger maar dat terzijde!) En eigenlijk merk ik aan Livèn ook vrijwel altijd dat ze echt trek heeft na het zwemmen. Meestal zorgen we dat er dan een flesje klaar staat in 1 van de kluisjes of een boterham met een flesje water. Uiteraard wikkelen we haar dan lekker in haar badcape.

Na het zwemmen is het aankleden bij ons op zijn zachts gezegd echt een ramp! Livèn is dan super super super moe en dus niet vrolijk. Nou probeer jezelf maar eens aan te kleden met je huilende baby. O en dan heb ik het ergste nog niet benoemd: Met je natte voeten weer in je broek!

Mensen.. hoe doen jullie dit?!

Maar wat hebben wij nou de laatste keer gedaan. Ik ben eerder uit het zwembad gegaan. Heb mij op mijn gemakje aangekleed en Livèn bleef nog even met papa in het water. Toen ik klaar was met aankleden had ik alle tijd en aandacht om Livèn aan te kleden. Dit werkte alweer een stukje beter!

Ik vind het een hele onderneming om te gaan zwemmen met je baby. Maar het is ook zo ontzettend leuk. Livèn is echt een waterratje, heerlijk om te zien. Mochten jullie na het lezen van deze blog nog tips voor mij hebben? Laat het me weten, ik vind het altijd leuk om weer nieuwe ideeën te horen.

1 Comment

 1. Mocht je nu alleen gaan zwemmen
  Neem de maxi cosi dan mee het zwembad in.
  En voor je zelf een badjas of grote handendoek.
  Eerst je kleintje afdrogen en aankleden dan je zelf. Lekker Koekje of fles je mee voor je kleintje en jij kan je zelf even aankleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: