We bought a house!


De afgelopen 2 weken waren erg hectisch, spannend en ook wel een beetje emotioneel. De beslissing om ons huisje te gaan verkopen was net genomen of onze droomhuis stond al op funda! In Rijen, waar we graag willen blijven wonen, zijn de “leuke” huizen in no time verkocht.

We besloten een bezichtiging te plannen met de makelaar en 2 dagen later konden we al komen kijken (Ik durfde nog niet tè enthousiast te zijn omdat we vorig jaar ook al naar een huis zijn gaan kijken en dat viel enorm tegen toen we het eenmaal live hadden bekeken.)

Woensdag ochtend was het dan zover! De kindjes naar mijn schoonmoeder gebracht (Teun namen we mee naar de bezichtiging van vorig jaar maar dat is echt niet handig!) De makelaar stond al klaar om ons vriendelijk op te vangen en we liepen naar binnen. En toen gebeurde het .. ik werd verliefd op het huis! Ik zag de kindjes al in alle kamers rondlopen en buiten spelen. Maar hield het natuurlijk nog in, ik had namelijk nog geen idee wat Ben er van zou vinden.


Eenmaal terug in de auto, had Ben hetzelfde gevoel! We raakten er maar niet over uitgepraat. Maarja.. ons huis is nog niet verkocht. Gaan we gokken? In het vervelendste geval komen we met dubbele lasten te zitten. Na een uitgebreid gesprek bij de bank, besloten we toch de gok te gaan wagen. In de hoop onze huidige woning snel te verkopen. De dubbele lasten zouden we kunnen dragen, maar dát geld geven we natuurlijk liever aan leukere dingen ui, dat snapt iedereen (maar ja.. dit is HET huis!)

We planden een 2e bezichtiging en gewapend met een checklist (te vinden op internet) liepen we samen met de makelaar door de woning. Doen alle lichten het? Alle kranen? Spoelen de toiletten door? Doet de verwarming het? Vochtplekken? Kitranden nog vast? Kunnen de ramen en deuren goed open en dicht? Etc etc.. Zelfs de makelaar stond ervan te kijken hoe voorbereid we waren (anders wij wel haha!)

Tip; vraag ook nog even hoe de buurt is en wie je buren zijn. Ook belangrijk is vragen naar een eventueel bestemmingsplan, zo dat er niet ineens als verassing een grote flat achter je huis gebouwd wordt.
Toen brak er een spannend moment aan, BIEDEN!

Wat ga je bieden? Niet te laag en zeker nog niet tè hoog , anders heb je geen ruimte meer voor onderhandelingen. Dit was voor ons een “first” want ons eerste huisje hebben we vrij op naam gekocht. Afgesproken prijs en voila! Dat was nu even andere koek. Bod gedaan, niet geaccepteerd en geen tegenbod.. shit! (duurde 2 dagen voor we dat wisten, dat was wel even zweten.) Een dag later deden we nog een bod. Een dag later wéér geen tegenbod maar.. geaccepteerd!!! Wat een geweldig gevoel, het huis waar we zo verliefd op zijn geworden is van ons!

Vandaag tekenen we het voorlopige koopcontract en als alles goed gaat hebben we in Augustus de sleutel. Een nieuw avontuur staat ons als gezinnetje t wachten, ik kijk er nu al naar uit! Nu ons huisje nog verkopen .. maar iets in me zegt dat dat niet zo lang gaat duren!

Fingers crossed !
Liefs Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.