Vroeg in de morgen!

Vroeg in de morgen!


06.30uur: ‘Mwaaah, Mwaaaah! Ons meisje wordt volwassen. Ze jankt niet meer meteen, maar ze roept me zo’n beetje. (Waarom roepen kinderen als er iets moet gebeuren altijd mama, en de rest van de dag papa?! Zelfs als papa ook regelmatig de verzorging doet?) – Kan iemand mij dit uitleggen?

‘Hoi Jes, goed geslapen? Prima dat je wakker bent, maar de dag is nog níet begonnen!’ Ik ga hier gewoon níet in mee. Als een volleerde loedermoeder zet ik mijn dochter als het voor 7 uur ‘s ochtends is, voor de tv/ipad/telefoon zodat k nog een momentje rust kan pakken. Normale dreumesen zijn dan toch geobsedeerd door nijntje en vriendjes? Nee hoor, de mijne ramt enthousiast met der kartonnen boek op mijn harses.

‘Tsietsietsie!’ ‘Mwamwamwa..huhuuu mwamwaaa!’

Serieus, wat heb ik in mijn vorige leven verkeerd gedaan? – Lieve Jessie, half 7 sochtends is géén moment voor voorlezen. En ook niet het moment om in mijn oor te likken, of op mijn hoofd te trommelen, of samen scheetgeluiden te maken…. Of om enige andere activiteit te ondernemen!

HERKENBAAR?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.