Verhuizen!


Afgelopen maand hebben we de knoop doorgehakt, we gaan ons huis te koop zetten. We hebben er 5 jaar met liefde gewoond, maar we merken dat we met 2 kindjes toch wat ruimte missen. In het begin dacht ik “yay op naar een nieuw avontuur!” Maar nu overvalt me soms een bitterzoet gevoel.

De jongens hebben hier hun babytijd beleefd. Teun heeft hier leren lopen, ons eerste huisje wat we samen gekocht hebben. En nog zo veel mooie herinneringen die we achter ons laten. Gelukkig kan ik goed vooruit kijken en gun ik andere mensen dit fijne huisje, en gun ik ons gezinnetje een nieuw huisje om (hopelijk) voor altijd in te blijven wonen.


Afgelopen week is de makelaar geweest om ons huis te taxeren. De kinderen waren gewoon thuis want Ben moest werken dus liep Teun gezellig achter de makelaar aan door het huis heen. Ik had hem niet verteld dat we ons huis gaan verkopen en wat “die meneer” kwam doen maar hij liep als een directeur naar z’n kamertje en zei “dit is míjn kamer” om vervolgens door te lopen naar onze slaapkamer en zei “dit is óók een mooie kamer.” Alsof hij het een beetje in de gaten had.. Ach dat kan misschien ook wel, want de goeie man had een kladblok bij zich en een net pak aan. Hij had in ieder geval al een stage plek te pakken, aldus de makelaar.

Na alles bekeken en genoteerd te hebben kwam uiteindelijk de waarde van het huis naar boven. En dat viel zeker niet tegen! Vooral omdat we een nieuwbouw huis hebben en het “nog” maar 5 jaar oud is. Dan ben je een soort van trots, omdat je dit huis helemaal casco gekocht hebt en zelf alles naar wens hebben gemaakt en verbouwd.

Duur grapje wel, zo’n makelaar! Dat is natuurlijk geen verassing, dat weet je van te voren. Maar als je eenmaal de bedragen ziet dan krijg je het toch even warm. En wat ze voor commissie vragen, jeetje !
Ik had besloten zelf foto’s te maken! (TIP: Dat mag gewoon! Het gaat van de prijs af en anders komt er een professionele fotograaf langs.) Ik had wat huizen bekeken op funda, zodat ik kon zien hoe de foto’s ongeveer moesten worden en wat er wel of niet op de foto mag worden gezet.

Het kostte wat tijd en veel moeite, we begonnen om 11.00 en waren pas om 15.30 klaar! Maar al met al zijn de foto’s goed gelukt (al zeg ik het zelf!) Verder valt er niet veel te besparen op de makelaar.
Binnenkort komt ons huisje dus op funda te staan. Wel gek dat mensen dan zo bij je binnen kunnen kijken. Maar hoe vaak heb ik dat wel niet bij andere huizen gedaan? (Guilty haha!)

Dag huisje, bedankt voor alle fijne jaren!

Maar voor nu, hou ik je nog eventjes vast!

Liefs Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.