Van papa en mama naar opa en oma

Van papa en mama naar opa en oma


Met de komst van Livèn veranderde er niet alleen in ons gezin een hele hoop maar ook bij onze ouders. En dan bedoel ik nu vooral mijn eigen ouders. Mijn papa en mama. Die kregen er natuurlijk ook een nieuwe titel bij. De trotse titel opa en oma. Livèn is voor mijn ouders het eerste kleinkind. Bij de ouders van Bub is Livèn kleinkind nummer zeven. Wat een verschil is dat hé!. Dat komt natuurlijk vooral door het leeftijdsverschil tussen Bub en mij, dat wel 21 jaar is..

Meerdere ideeën waren mijn gedachten al gepasseerd, hoe ga ik dit op een leuke originele manier aan mijn ouders, broer(tje) en schoonzus(je) vertellen? Pinterest was mijn grootste vriend op dat moment. Zoveel leuke originele ideeën zijn daar te vinden. Maar nou had ik één klein probleempje en dat is dat ik behoorlijk ongeduldig kan zijn. Met als gevolg dat wij op vaderdag 2016 bij mijn ouders in de tuin zaten, en ik me ineens bedacht of ik vertel het gewoon nu. Jep, dat is wat ik heb gedaan. Niks origineels, niks bijzonders. Gewoon: we moeten jullie wat vertellen. IK BEN ZWANGER. En natuurlijk was dat alleen al bijzonder genoeg. Uiteraard was iedereen enorm enthousiast en ik was heel blij dat ik het niet langer tegen iedereen mijn mond hoefde te houden.

Mijn ouders zijn nu zo ontzettend trots dat ze de opa en oma van Livèn mogen zijn. Ik heb mijn moeder gevraagd om voor mij op papier te zetten hoe zij het vind om oma te zijn. En dit wil ik graag met jullie delen.Zo


“Vaderdag 2016 hoorde wij dat onze dochter zwanger was en dat wij opa en oma werden.”

De emoties waren wij even niet de baas! Geweldig nieuws, onze dochter wordt moeder, en wij werden opa en oma. Oeps de titel OMA moest ik wel even aan wennen, want een oma voelde ik mij niet! Maar ja hoe moet je je voelen om oma te zijn. Nou ik weet het!! Heel gelukkig, super trots, en zo dankbaar. Dan het moment dat je kleinkind geboren en jij haar voor het eerst in je armen houd. Tranen van geluk, wat is ze mooi, en zoveel liefde voor ons kleine meisje. Ik ben OMA, en voel mij echt OMA met heel veel liefde voor onze kleindochter. – Mama van Jaimy en Oma van Livèn
 
 

Opa’s en oma’s mogen nooit vergeten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.