Until you have a child!

Until you have a child!


Brian uit Family Guy had er een mooie parodie over. Wat gebeurd er met mensen als ze kinderen hebben. In zijn geval kon hij geen scenario meer aanhoren zonder zijn kind daar in te plaatsen en daarop te antwoorden dat hij dat echt niet kan aanhoren en dat je niet weet hoe dat voelt als je ouder bent: until you have a child…. Daarnaast wordt het ook een verwaand mannetje die alles ineens weet over opvoeden en wat goed is voor zijn kind. En om eerlijk te zijn is dat ook ergens wel een beetje waar, kijk maar naar mij ik heb een kind van 8 maanden en schrijf een blog over ouderschap!

Maar wat gebeurd er met ons zodra er ineens een klein mensje in ons leven is waar we verantwoordelijk voor zijn. Het is een stukje natuur, een oergevoel wat bij ons naar boven komt en wat we de rest van ons leven zullen houden ;je zorgen maken om je kind. Daarnaast zijn er nog wat meer clichés die ik graag ontkracht of bevestigd als het om ouderschap gaat.

De bevalling bijvoorbeeld.. breek me de bek niet open! Ok laat ik voorop stellen dat er ook zeker wel een super klein percentage rondloopt die hun kinderen er binnen een poep en scheet hebben uitgeperst maar ik denk dat ik voor een veel grotere groep spreek als ik zeg dat dit het tegenovergestelde geval is. Het is bijna lullig voor mijn kinderloze vriendinnen die graag een kindje willen in de toekomst en aan me vragen of die bevalling nou echt zo erg is… Nou spreek ik graag de waarheid en moet ik ze helaas melden dat dit inderdaad een regelrechte hel is!!

Het duurt lang, het is pijn die je ZEKER niet kan vergelijken met menstruatiepijn, nee je bent niet degene die jezelf er mediterend doorheen puft zonder te schreeuwen, ja je denkt meerdere malen dat je dood gaat en dat er geen einde aan komt en ja termen zoals uitschuren en inknippen zijn de normaalste zaken. Mijn god wat een ellende maar om 1 van de clichés te bevestigen…zodra je je kindje voor het eerst aankijkt en op je borst voelt liggen ebt alle pijn weg en ben je het aller gelukkigste mens op aarde. Wat een wonder is dat. Mijn eerste woorden waren dan ook tussen de tranen van geluk “ik hou nu al van je!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.