Tip: Ambachtelijke koeken Van Eigen Deeg

Tip: Ambachtelijke koeken Van Eigen Deeg


“Bij Van Eigen Deeg willen we zoveel mogelijk mensen via onze koekjes verantwoord laten genieten. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze koeken vanaf nu verkrijgbaar zijn in alle filialen van Jumbo en de app. Daarnaast vind je onze koeken in het schap van de Landwinkel en bij diverse lokale winkels”, vertelt koekjes expert Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg.

Dit jonge bedrijf uit Nijmegen maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop.
 

Vier smaken

    – Spelt Choco koek is een brosse koek van speltdeeg, havermeel en met stukjes pure chocola.
    – Honing Amandel is een ouderwets lekker koekje, zonder geraffineerde suikers en met een laag gehalte aan gluten.
    – Vijg Havermout is een rijke koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop.
    – Cranberry Kokos is een smakelijke zoete koek op basis van roomboter, kokos en friszure cranberries.

Duurzame verpakking
Als eerste koekjesmerk heeft Van Eigen Deeg – in samenwerking met Bio4Pack – een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. De buitenkant bestaat uit Paperwise; dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de etiketten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier. Marijntje vertelt: “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

Vanaf nu zijn de ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg landelijk verkrijgbaar bij alle Jumbo’s. Je vindt hier nu de smaken Spelt Choco, Honing Amandel, Vijg Havermout en Cranberry Kokos. Van Eigen Deeg staat voor bourgondisch lekker én verantwoord genieten. Opvallend detail: de verpakking is geheel composteerbaar. Je kunt ‘m dus gewoon in de groenbak gooien.

Van Eigen Deeg in het kort:

    – Bakkersdochter Marijntje van Benthum (39) is dé koekjesexpert van Nederland.
    – Van Eigen Deeg staat voor bourgondisch lekker én verantwoord genieten.
    – Verpakking koekjes is uniek; deze is volledig composteerbaar en mag in de groenbak.
    – Nijmeegs bedrijf – met oorsprong in het Brabantse Haps – is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij.
    – Marijntje is daarnaast moeder van de vijfjarige Jack en Morris van drie jaar oud.

WWW.VANEIGENDEEG.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.