Sprookjesmusical De gelaarsde kat!

Sprookjesmusical De gelaarsde kat!


Al een tijdje wilde ik graag met Teun gaan kijken naar een leuke theater show. Helaas is er in onze omgeving niet zoveel, of uitverkocht of zitplaatsen waarvan je denkt “ik kan beter op de DVD release wachten”

Ik ben al regelmatig te vinden in de Efteling met mijn kids en op dit moment staat in het Efteling Theater de “Sprookjesmusical De gelaarsde Kat” op de planken. Na even wat onderzoek gedaan te hebben over de duur (75 min) en doelgroep, besloot ik een middagje moeder en zoon tijd in te lassen. Ik vond het wel spannend, bij zo’n musical moet je natuurlijk stil zitten en stil zijn. En alle moeders met een peuter zullen het met me eens zijn dat dat nog wel eens een opgave zou kunnen worden.

Ik had daarom lekker illegaal mijn tas gevuld met snacks en wat drinken, zodat ik afleiding voor Teun had, mocht hij het te lang vinden duren allemaal. (TIP; neem snacks mee die makkelijk te eten zijn zoals een banaan, eierkoek en drinken in een beker met rietje zodat je deze ook weer makkelijk op kan bergen. Niet teveel troep geven of die geluid maken)

Eenmaal in de Efteling aangekomen meldden we ons bij de aparte ingang naaste de reguliere ingang (had online al de kaartjes gekocht). Daar konden we direct doorlopen naar het theater. Ondertussen nam ik een kop koffie terwijl Teun naar de “pre show” aan het kijken was in de hal. Een show waarin een stuk of 10 kinderen van 8 t/m 10 jaar gok ik, aan het dansen waren in een katten kostuum. Deze kinderen zijn uitgekozen om 1x mee te mogen doen in de musical, hoe leuk is dat! Ik zie Teun daar al helemaal staan over een paar jaar, onze show bink!


Na de “pre show” mochten we ons plekje gaan zoeken in de zaal. Ik had met mijn domme kop niet echt op plaatsen gezocht maar gewoon kaarten besteld. Dus in eerste instantie zaten we voor mijn gevoel niet gunstig. Met de hulp van de stoelverhogers kon Teun het allemaal goed zien. Maar toen bedacht ik me ineens dat we misschien wel verder vooraan konden zitten als er mensen niet op kwamen dagen of er nog stoelen vrij waren. Ik wendde mij tot de gastvrouw van het theater met deze vraag. Ze zou er nog op terug komen nadat iedereen een plaatsje had in de zaal.

En ja hoor! Na 10 minuten stond ze voor mijn neus en vertelde ze dat we vooraan op de gezins bank mochten komen zitten met z’n tweetjes. Vooraan in het theater staan stoffen banken waar je met 4 personen op kan zitten die je telefonisch kan reserveren! Wat waren we blij! Samen lekker knus op de bank en Teun kon lekker tegen me aan kruipen als het even spannend werd. Wat een service! En met dit gebaar maakte de middag nog veel specialer…

Lights out and let the show begin!

Wat een leuk musical voor heel het gezin! Leuke liedjes, interactie met het publiek, humor voor kinderen en volwassenen. Helaas draait hij nog maar tot 17 april, dus koop nog snel een kaartje als je nog twijfelt want het is zeker de moeite waard om te gaan kijken! Teun heeft het heel goed gedaan. Heel geconcentreerd en verwonderd heeft hij zitten kijken naar de mooie musical. En lekker meedeinen op de muziek. (Heeft die van z’n moeder!) En wat was ik wel blij met mijn “illegaal pakketje” want halverwege de show vroeg of hij wat mocht eten want er zit namelijk geen pauze in!

Na afloop heb ik de CD gekocht als herinnering aan ons eerste uitje naar het theater (De cd word hier grijs gedraaid kan ik jullie vertellen!) Ik ben blij dat ik de passie voor musicals kan delen met Teun. Ik denk dat Ben ook blij is dat hij later niet meer mee hoef, nu ik weet dat dit goed is gegaan, gaan we binnenkort nog maar een keer naar een andere leuke theater show!

Hebben jullie nog leuke ideeën of tips?

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.