Op vakantie zonder kind!

Op vakantie zonder kind!


Jup, wij zijn zonder ons kleine ventje Daley op vakantie geweest. Een stedentrip wel te verstaan, dus geen luxe resort in een warm land! En je denkt nu vast: jeetje, dat jullie dat kunnen! Mijn vriend en ik zijn ondanks dat wij ouders zijn geworden, nog steeds erg nuchter ingesteld. Ja, je leven maakt een andere draai maar het is niet einde van een tijdperk! We proberen nog steeds vrij te blijven in ons doen en laten, hij gaat nog steeds naar de sportschool, ik ga regelmatig lekker avondje weg! Moet allemaal kunnen….

We hebben dan ook bewust gekozen om Daley thuis te laten, bij opa en oma natuurlijk! Hij is nu nog te klein om een besef te hebben waar wij zijn, bij opa en oma word je ook veel meer verwend met allemaal lekkere dingen, knuffels en cadeautjes. Opeens was hij ook veel zelfstandiger geworden, hij eet zijn eigen brood (hoeft niet meer in stukje gesneden) en eet zijn banaan gewoon heel, en hoeft dus ook niet meer in de blender. HOERA VOOR MAMA!

Een stedentrip is dan ook helemaal niks voor een kind. We hebben totaal geen spijt gehad van de keuze, de stad Praag is totaal niet kindvriendelijk en geschikt voor kinderwagens. Je loopt veel omhoog, hobbelige wegens/straten en de metro of tram beschikken niet allemaal een lift. We hebben wel echt genoten van het prachtige Praag, wij boften maar met het heerlijke weer dus hadden wij ook nog eens prachtig uitzicht op de Petrin Heuvel.

Was het moeilijk?
De eerste 3 dagen hebben wij volop genoten van de stad en van elkaar. Omdat je toch veel bezig bent, heb je je verstand ook op 0. Op sommige plekken kreeg ik het wel moeilijk, lagen we te chillen in een park, ja dan had ik toch liever mijn kind bij me, want als gezin in een park maakt het plaatje weer compleet. En zo waren er nog wel aantal plekken en momentjes! Maar met zijn tweetjes zijn, is ook niet verkeerd. Even rust van al die poepluiers, eten in het haar, onder de kwijl zitten en slapeloze nachten! Maar op de laatste dag naar huis hadden we het toch wel moeilijk, we kregen last van heimwee.

De dag kon niet sneller gaan voor ons!

Voor herhaling vatbaar?
Zeker weten, we zijn nu al aan het plannen wat de volgende stedentrip gaat worden. We zitten te denken aan Boedapest in maart. Alleen maakt het dan wat lastiger, Daley is dan al een jaar en paar maanden, en kunnen wij vooraf nog niet weten hoe hij op dat moment is. Op een gegeven moment worden kindjes eenkennig, en gaan ook meer dingen beseffen. Op zich is een kleine meenemen naar een stad geen ramp, maar je weet gewoon niet hoe de stad is qua kindvriendelijkheid, wegen en openbaar vervoer. Het is bijv geen Amsterdam!

Benieuwd naar jullie ervaring over Boedapest of andere stedentrips, vakantiereisjes of bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.