Op vakantie met een peuter in de puberteit!

Op vakantie met een peuter in de puberteit!

Onlangs zijn wij terug van een heerlijke maar vermoeiende vakantie van Mallorca Cala D’or. Ja, je leest het goed, ik ben gewoon weer toe aan vakantie. Je komt met een kleine echt wel moeizaam aan je rust toe, en die van ons had tijdens de vakantie zwaar last van zijn peuterpuberteit. Zo schreeuwde hij elke avond wanneer hij moest eten de boel bij elkaar omdat hij alleen maar wilde spelen, weigerde hij opeens onder de douche te stappen en heb ik uit wanhoop maar een opblaasbootje van €6,- gekocht zodat die in bad kon en rende hij als kip zonder kop overal naartoe waar die maar ook iets zag om mee te spelen. Man, man, man, wat een drama!

Het begon al voordat dat wij op vakantie gingen dat hij gedrag toonde wat echt not done was. Niet luisteren, uitdagen, testen hoe ver die kan gaan, kindjes slaan op de opvang, weigeren en gooien van eten om vervolgens het van de grond te eten en had ik al gezegd dat die weigerden te luisteren? NEE was bij hem een dikke JA, om vervolgens ons keihard uit te lachen omdat wij het alsnog toegaven. We zijn nu overgestapt naar de harde aanpak, en werkt de in-de-hoek-afkoelen-voor-1-minuut en tik op zijn billen meer dan goed. Ja, wij geven gewoon de ouderwetse tik op de bil (oke, op de pamper dan)! De schrik zit er meer dan goed in bij hem en dat is de reactie die je wilt. Hij leert het maar al te snel af! Don’t mess with this MAMA..

Ik hield mijn hart en geduld maar goed vast voor de vakantie. Van te voren meerdere blogs/tips gelezen over vliegen met een kind, wat te doen op vakantie etc etc. Met het vliegen had ik een “tot in de puntjes plan” gemaakt om de kleine een 2 uur durende vlucht te entertainen. Lees; een tweedehands ipad aangeschaft via marktplaats. Half uur voor het stijgen/dalen oordruppels geven en laten drinken of een lollie tijdens het stijgen/dalen voor de druk op de oortjes. Dit ging ons maar al te goed af!

Maar de tijdstip van vliegen was achteraf totaal niet perfect. Wij vlogen om half 8 in de ochtend, maar meneertje was al vanaf 5 uur wakker! Waar wij hadden gehoopt dat die verder ging slapen in het vliegtuig. Maar nee, meneer vond het allemaal zo spannend dat die vol adrenaline zat. Hij werd onwijs vervelend en begon de boel bij elkaar te krijsen op het moment dat hij zijn zin niet kreeg. De ipad heeft helaas zijn werk niet gedaan! Mijn geduld werd hier erg op de proef gesteld en vooral ook door al die blikken die op jouw gericht staan met “houd je kind gedeisd AUB”! Op de terugreis ging dit helemaal anders, daar had hij een vriendje en een aantal stewardessen gevonden waar hij zich prima mee heeft vermaakt. Zo kon het dus ook!

In Palma Aquarium!

We hebben echt wel genoten van de vakantie hoor, we hadden bewust gekozen voor een resort met 5 zwembaden, strand om de hoek, speeltuin en kinderentertainment! De kleine heeft zich echt mega vermaakt en daar doe je het eigenlijk ook voor. Je kijkt niet meer naar de belangen van jou, maar naar die van de kleine. Je kan niet s avonds even lekker cocktailtje gaan drinken of laat uit eten gaan. Maar omdat wij de hele dag achter hem aan moesten rennen, hem overal bij moesten corrigeren en hij energie voor tien had, waren wij gewoon kapot in de avond en lagen wij samen met de kleine om 9 uur te pitten!

Kortom, ben ik weer toe aan vakantie. Met of zonder kind! Iemand tips voor een leuke bestemming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.