Ons IUI-avontuur gaat beginnen!

Ons IUI-avontuur gaat beginnen!

Gastblogger Mariska neemt ons mee in haar IUI-avontuur en de weg naar een kleine wonder! Ditmaal vertelt ze alles over haar cyclus en de eerste inseminatie!


Op de 3e dag van mijn cyclus kreeg ik de 1e echo om te kijken of alles goed was in en rond mijn baarmoeder. Dit was allemaal goed dus mochten we beginnen aan onze Baby In Progress. De volgende dag moest ik beginnen met het slikken van Chlomid, 5 dagen lang 2 tabletjes. Gelukkig heb ik totaal geen ‘last’ gehad van mijn hormonen! Natuurlijk heb ik dit even gecheckt bij vriendlief maar die vond het ook alles meevallen!

Op de 10e cyclus dag gingen we voor de 2e echo. Het grootste eiblaasje was op dat moment 11 mm, goed op weg naar de 20 mm die het moet worden! Op cyclus dag 12 moesten wij terug komen en was het eiblaasje gegroeid tot 17 mm. Op de 14e cyclus dag was deze 19 mm, ook waren er nog 2 eiblaasjes van 15 en 14 mm. We kregen groen licht om voor de eerste inseminatie te gaan! Wel met een kleine kans op een meerling…

Mijn lief heeft op de 15e cyclus dag de pregnyl-injectie gezet. Dat was erg dapper aangezien hij totaal niet tegen naalden kon. Dit deed gelukkig geen pijn, ik vond het een beetje te vergelijken met een vaccinatie o.i.d. Ook mochten we geen seks meer hebben tot de inseminatie!

Cyclus dag 17: dé dag van de inseminatie! Mijn lief moest eerst om half 1 een gevuld potje inleveren. Daarna mochten we om 2 uur terug komen voor de inseminatie zelf. De inseminatie was zo gepiept, ik moest nog even een kwartiertje blijven liggen voor we mochten gaan. En nu is het afwachten!

Gelukkig hadden we tijdens het weekend nogal wat afleiding: De landelijke Sinterklaas-intocht was bij ons in het dorp! Daar moet je toch echt heen? Dus samen met onze beste vrienden en hun dochter (onze lieve ‘lease-kleuter’) hebben we Sint en zijn pieten onthaald! En…na maanden twijfelen over wat ik ga doen met mijn werk als stewardess heb ik de knoop doorgehakt. Er waren meerdere opties mogelijk:

  • Doorvliegen: dan zou je rooster aangepast worden op jouw ziekenhuis bezoekjes
  • Een grondfunctie voor de vruchtbare periode en vliegen tijdens de 2 wachtweken
  • of een volledige grondfunctie voor zolang het nodig is.

Ik vond het zó moeilijk om te kiezen! Ik vlieg al 10 jaar, en in onze relatie weten we niet beter dan dat ik vaak weg ben. Misschien zag ik nog wel meer op tegen het thuis zijn dan tegen de hormonen… Ik heb er, uiteindelijk, wel voor gekozen om volledig te gaan voor een vervangende grondfunctie ook om mijn lichaam (en hoofd) meer rust te gunnen..

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.