Meet the girls!

Meet the girls!


Allereerst, echt tof dat ik voor mamasvlog mag bloggen! Mijn allereerste blogje ga ik wijden aan het voorstellen van de meiden en hun karaktertjes. Het verhaal van de bevalling(en) zal ik jullie voor nu even besparen…

28 april 2013 werd ik voor het eerst mama van ons dochtertje Liv. Vanaf het begin hoorde ze bij ons, we vormden ons eigen gezinnetje. Eigenlijk was ze het eerste jaar een ideale baby. Ze sliep na 2 weken door, voeding ging goed enz.

Rond 18 maanden kwamen we er al snel achter dat het een gevoelig meisje is. Ineens zocht ze heel erg de veiligheid bij ons. Met naar bed gaan moesten we naast haar bedje zitten en ook overdag moesten we echt in haar zicht blijven. We hebben vanalles geprobeerd maar uiteindelijk rond haar derde jaar door de kinderarts het advies meegekregen om haar de veiligheid te bieden die ze nodig heeft. Dat advies hebben we aangenomen en meteen gaf dat voor zowel ons als haar veel meer rust. Sinds ze naar de basisschool gaat is ze in alles heel erg gegroeid. Ze durft nu bijvoorbeeld alleen beneden te blijven en gaat helemaal uit d’r zelf slapen. Het is en blijft een gevoelig meisje maar aan zelfstandigheid geen gebrek!

Liv is een heerlijk kind. (Bijna) altijd vrolijk, fantasierijk en een echte poppenmoeder. Ze is altijd bezig met ontdekken en leren. Samen leggen we vaak een puzzel of spelen we een spelletje. Ze kleurt en knutselt graag. En als het even mag is ze in de weer met haar (kinder) make up!

Toen Liv 2 jaar was werd op 16 september 2015 haar zusje Mila geboren. Liv was meteen vanaf het begin een lieve grote zus!

Ook Mila blijkt heel erg de veiligheid bij ons te zoeken. En omdat we niet weer anderhalf jaar de moeite willen steken in dit ‘probleem’ geven we het bij haar maar meteen aan toe. Ze heeft het niet zo extreem als Liv maar voornamelijk in de nacht zoekt ze die veiligheid op. We merken dat ze ook genoeg aan elkaars veiligheid hebben dus regelmatig slapen ze dan ook samen..

Hoe zal ik Mila eens beschrijven…..?
Ja Mila is gewoon echt ons kleine draakje. Ze is een boef in het kwadraat. Ze test ons momenteel heel erg uit. Gelukkig doet ze alles maar 1 keer maar moet echt even alles uitproberen. Ze heeft een ander karaktertje maar qua interesses veel overeenkomsten met Liv.

Twee is nee! In die fase zitten we al een tijdje. Behalve aan tafel. Eten kan Mila als de beste! Ze lust vrijwel alles. Liv overigens ook. Maar waar Liv 1 bordje leeg eet, vraagt Mila vaak om meer.. Maar oh my god ik ben zo blij als deze fase voorbij is! Ze vraagt veel om aandacht, huilt en zeurt veel en slapen wat is dat? ….. het is maar een fase… het is maar een fase.

Liv en Mila zijn echte zusjes. Twee meisjes-meisjes. Ze kunnen heerlijk tutten samen en de leukste rollenspellen komen voorbij. Zo heerlijk om naar te kijken. Het zijn twee lieve zachtaardige meisjes. Over het algemeen gaat het dan ook goed samen. Af en toe kunnen ze ook goed gillen naar en tegen elkaar. Ach ja hoort er allemaal bij! Ik voel mij heel rijk met deze twee.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: