Maak kennis met: Maite

Maak kennis met: Maite


Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik dat kan…

Dat is mijn motto. Het leven is te kort en te leuk om in een vicieuze cirkel van saaiheid te blijven steken. Echter daar is gelijk ook een van mijn valkuilen!! Valkuil #1: ik denk dat ik af en toe alles kan, tegelijk. En dat valt helaas heel vaak tegen. Er gaat namelijk nogal een wat niet volgens planning. Valkuil #2: mijn planning is te heilig.

Maar ik zal even bij het begin beginnen. Ik ben Maite, 35 jaar en mama van het knapste meisje van de wereld Linn. Linn is bijna 6 jaar en je raadt het al de appel valt niet heel ver van de boom. Mijn dochter van bijna zes denkt ook dat ze alles kan. Zelf aankleden (dat gaat dan nog redelijk als we bepaalde combinaties even buiten beschouwing laten), zelf de haren doen en ze in nu al in overleg over wanneer ze alleen naar school mag lopen (ik herhaal nog even, 6 JAAR!!). En het kan echt nog veel gekker. Maar als ik mezelf erop betrap dat ik een discussie aan het houden ben met een bijna 6 jarige waarom zij niet de auto mag besturen dan moet ik er wel een beetje om lachen. Die onschuldige wereldvreemde overtuiging van alles kunnen is heerlijk om van mee te mogen genieten.

Maar even terug naar de kennismaking. Dat opvoeden van deit enorm eigenwijze kleuter (het mag nog net, maar laat Linn het maar niet horen dat ik haar zo noem), doe ik gelukkig niet alleen maar met haar papa en mijn man Wouter. Een altijd enorm betrokken papa, maar de eerste paar jaar van haar leven vaak opgesloten gezeten in de ipad (zoals linn dat noemde). Vertaling voor de grote mensen, weg voor werk en veel contact via facetime.

Naast mama zijn ben ik ook een werkende vrouw, individu, maak ik onderdeel uit van de werkende gemeenschap (poeh, wat lastig om deze zin neer te zetten zonder je zorgen te maken over of dat je niet ergens een feminist, genderneutraal aanhanger of werkloze kwetst… dus vandaar, gedeelde smart is halve smart!) Valkuil #3 ik erger me aan al die mensen die overal iets van moeten vinden!

Maar ooit heel veel jaar geleden ben ik een studie begonnen voor bedrijfsjurist, na hard knokken en veel nachtjes doorhalen ben ik nu al veel jaartjes werkzaam als Marketeer…… Ja, ja… jullie lezen het goed, bedrijfsrecht is echt de meest geschikte studie om marketeer te worden (ik zei dat ik alles kon, heb niet gezegd dat ik dat altijd op de meest efficiënte manier deed)! En dat 40 uur in de week! Ook op dat gebied denk ik dat ik alles kan en ben ik dus fulltime moeder en marketeer. Dat is ook zo een ding waar veel een mening over hebben. Maar waar ik de afgelopen jaar toch best aardig doorheen ben gekomen al zeg ik het zelf. Maar niet zonder een heleboel bijzondere, komische, minder pedagogisch verantwoorde momenten!

Nu moet ik wel heel eerlijk zeggen dat ik het geromantiseerde beeld van power woman die alle ballen hoog houdt wel aardig heb los gelaten hoor. Ken je het plaatje van zo een clown die probeert te jongleren maar waar de ballen alle kanten op gaan. That’s me. Maar uiteindelijk raap ik ze allemaal weer op en probeer ik het gewoon weer opnieuw.

So stay tuned for more…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.