Kopen, kopen en nog eens kopen!

Kopen, kopen en nog eens kopen!


Kopen, kopen en nog eens kopen. Wanneer je zwanger bent gieren de hormonen door je lijf! En van hormonen krijg je koopgekte. Je wilt alles kopen voor je kleine baby dat nog in je buik zit. Leuk pakje hier, leuke broekjes daar, het maakt je allemaal maar niet uit. In je hoofd heb jij een scenario hoe jouw kindje eruit gaat zien in dat ene pakje.

Ook ik had last van koopgekte, ik had al een hele kast en nog eens een doos vol kleding! Houd rekening mee, je krijgt ook nog eens heel veel van anderen. Uiteindelijk had ik geen overzicht meer en stopte ik de maten waar mijn zoontje nog niet in kon apart in een doos met gedachte: daar past hij voorlopig toch niet in.

Nou ik kan je bij deze vermelden dat ik letterlijk een grote ikea plastic bak vol heb met kleding en schoenen dat hij maar één keer of NOOIT gedragen heeft. Ik zeg, zonde van je portemonnee. Je kunt beter gaan kopen wanneer je kleintje al geboren is dan gaan kopen terwijl die nog in je buik zit. Waarom? Omdat je één: gewoon niet weet in welke maat jouw kleintje zit wanneer die geboren wordt, en twee: je ook niet weet hoe hard hij/zij kan groeien in een tijdperk van laat ik het zo zeggen: 6 MAANDEN!

Toen mijn zoontje geboren was had ik kleding meegenomen in maatje 50. Volgens velen was dit het maatje waar je baby in past wanneer hij/zij geboren wordt. WRONG! Ik moest letterlijk mijn moeder op pad sturen om op zoek te gaan naar kleinere maatjes want hij paste er gewoon niet in! Gelukkig had ik een pakje dat klein uitviel en zag hij er nog stylish uit wanneer de kraambezoek kwam. Want dat is ook dingetje: je baby moet in het mooiste pakje!

Mijn zoontje was klein bij geboorte maar maakte opeens een flinke groeispurt en zat hij al bij 7 maanden in maatje 74! JUP, maatje 74. En niet omdat die dik is, maar heel lang! En ik had zoveel kleding liggen in maatje 62/68, maar daar had hij gewoon niks aan. Dit ook omdat het toen hartje zomer was.. In de tussentijd was ik de doos met kleding al vergeten, en tot mijn verbazing zat daar dus ook kleding in dat hij dus al niet meer aan kon, stom, stom, stom! Kaartjes zitten er letterlijk nog aan…

En vergeet ook niet: seizoenen! Je weet ook nooit van te voren in wat voor weersomstandigheden je kindje zit.


Laat ik het dan even hebben over schoenen. Schoenen is leuk, ziet er schattig uit bij een baby en je smelt er gewoon van weg wanneer je ze in je handpalm hebt. Ook hier had ik last van, wij hebben een nike outlet in de buurt zitten en voor €14,- krijg je elke moeder wel op hol. Maar schoenen zijn niet meer dan een accessories. En je merkt al gauw dat ze onpraktisch zijn en helemaal niet nodig. Ze hebben liever hun tenen in hun mond (of een stukkie stof!), dan een stuk rubber.

Daar zit ik dan: Nikes in verschillende maten, ongedragen, omdat hij gewoon grote poten heeft!

Kortom, tips voor alle moeders die een kindje krijgen! STOP MET KOPEN.. Ga pas kopen wanneer je kindje geboren is, zo zit je dus nooit met kleding en schoenen waarin hij dus niet inpast! En vraag als kraamcadeau, klinkt misschien mega stom, cadeaubonnen! Zo kun je namelijk het hele jaar door zelf kleding aanschaffen. Want net als ik, heb onwijs leuke dingen gekregen, maar gewoon ongedragen gebleven en zit ik met een schuldgevoel omdat ze de moeite genomen hebben om iets te kopen voor mijn kleine vent!

Tip van de dag:

Hulaaloop biedt verschillende abonnementsvormen aan waarin jij een pakket ontvangt met volledig samengestelde outfits wat overeenkomt met: gewicht, maat & geslacht. Wanneer je kleintje eruit gegroeid is, stuur je de kleding weer terug en ontvang jij weer een nieuw pakket. Zo zit jij dus nooit met kleding wat je kindje niet past en scheelt het jou ook heel veel ruimte! Check www.hulaloop.com voor meer informatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.