Jeuk, jeuk en nog eens jeuk!

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk!

Afgelopen weken hebben wij even met een dramatisch maar vooral heel zielig kindje gezeten. Zijn huid leek wel lek geprikt door een zwerm muggen! Jeuken, jeuken en nog eens jeuken. Krabben, krabben en nog eens krabben. Wat een stressvolle periode voor hem! We dachten in eerste instantie dat die de waterpokken had gekregen. Het begon namelijk met bultjes in zijn knieholtes. In mijn oogpunt leek dit ook uit te breiden, maar het ging het ook gepaard met een zeer droge huid. Ik als een malle naar de albert heijn gegaan om spul te halen voor de waterpokken. En mijn neefje was compleet in paniek want die hadden dezelfde ochtend nog samen in bad gezeten. #SNEU

Het vreemde was dat de volgende ochtend alle bulten waren uitgedroogd en al een korstje hadden. HUH? Hoe ken dat nou? De jeuk werd er alleen niet minder op maar opgedroogd bultjes kunnen ook erg jeuken. Toch merkten ik dat zijn holtes wel HEEL erg rood waren, en geïrriteerd. En zijn nek, schouders en rug waren enorm uitgedroogd. Wellicht een reactie op de waterpokken mouse? Het kon echt van alles zijn dus ik keek het nog even paar daagjes aan en ik bleek ondertussen gewoon smeren, smeren en nog eens smeren.

Het leek beter te gaan en de jeuk nam af. Ik stopte met smeren en ging weer over op de normale routine. Dit ging paar dagen goed, totdat hij s nachts de boel bij elkaar begon te krijsen. Zijn knieholtes zaten WEER vol met bulten en roodheid, en zoveel jeuk had die. Ik begreep er gewoon niks van! Ditmaal wist ik het zeker: dit zijn geen waterpokken. Ik smeerde de boel in met vaseline-cetomacrogol crème en de droge plekken in zijn nek ook! De vaseline was toen hij nog baby was ook mijn reddende engel, want toen had hij ook erg last van droge plekken.

De jeuk begon gelukkig af te nemen en viel hij godzijdank rond de klok van 6 uur weer in slaap. Terwijl de wekker al om half 7 afging om hem klaar te maken voor school. We hebben hem lekker laten slapen en vonden het niet verantwoord om hem na zo’n helse nacht naar school toe te brengen. Ik voelde mij erg verdrietig en gefrustreerd, want ondanks hij er echt niks aan kon doen, verloor ik beetje mijn controle. Vermoeidheid na de paar dagen daarvoor toen ik minimaal 3 keer per nacht uit mijn slaap werd gehaald door een onrustig kind, en moest smeren, smeren en nog eens smeren! #kutmoeder

Ik kon er maar geen vinger op leggen wat er nou aan de hand was, en mijn vriend raakte ook gefrustreerd want hij had toen hij kind was ook hele erge jeukende eczeem. Dit heeft zijn kinderjaren erg moeilijk gemaakt, en hij wilt dit ABSOLUUT niet voor zijn zoon. Uiteindelijk na veel getouwtrek zijn we erachter gekomen dat het constitutioneel eczeem is, kortom dauwworm. Dit had hij blijkbaar dus ook als baby en heeft zich nu verder uitgebreid als constitutioneel eczeem. Gelukkig bij dit soort eczeem groeit het uit zijn lichaam bij een leeftijd van 3 tot 4 jaar. Het hoeft niet, het kan. Bij mijn vriend heeft het geduurd tot zijn 13de en daarna was die er compleet van af. Frustrerend is het wel, zeker ook voor zo’n kleine. En och, die JEUK!

Verder moeten we blijven onderzoeken of hij wellicht toch ergens allergisch voor is wat zo’n reactie opwekt. Vaak gaat dit gepaard met dierlijke producten zoals eieren, koemelk of wellicht vlees. Ikzelf ben namelijk allergisch voor varkensvlees. We houden nu dus een dagboek bij met wat hij allemaal eet en heeft gedronken en wanneer hij dus een reactie krijgt. We zijn er in ieder geval al achter dat het bij koemelk mis gaat. Maar bij dingen als kaas bijvoorbeeld niet! Kortom, we zijn er nog niet en hebben nog een lange weg te gaan. Hopelijk gaat dit snel over bij hem en kan hij weer lekker kind zijn! MOMMY GOT YOU…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.