Jeuk, jeuk en nog eens jeuk deel 2!

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk deel 2!

Na mijn vorige blog over constitutioneel eczeem (jeuk, jeuk en nog eens jeuk) bij Daley ontplofte mijn inbox met vragen en vooral ook herkenning. Nu krijg ik nog steeds regelmatig de vraag: hoe gaat het nu met zijn eczeem? En hoe gaat het nu met Daley? Nou, ik kan je vertellen dat na veel getouwtrek met de huisarts en dermatoloog zijn eczeem volledig is weggetrokken. Uiteindelijk ben ik naar een nieuwe huisarts gegaan en deze heeft mij een wondermiddeltje gegeven. Een middeltje waar ik in eerste instantie echt niet aan wilde beginnen, maar de eczeem was echt een dagelijkse belemmering geworden. Daley sliep door de eczeem en vooral de jeuk heel slecht en was het elke ochtend een gevecht om hem klaar te maken voor school omdat hij niet zijn bed uit wilde komen. Mijn nachten waren kort omdat ik hem elke nacht minimaal 3 keer moest insmeren zodat die niet ging krabben en zijn huid kapot maakte. 

Mijn nachten waren dus vooral ook erg kort, en ik was ook echt heel moe! Ik functioneerde niet op mijn werk en ik kreeg hierdoor ook geen zin om te werken. Ik verloor na een goed overleg mijn baan en ik besloot dat het tijd was voor maatregelen. De huisarts kwam dan ook met hormoonzalf aanzetten wat ik met veel moeite had aangenomen. Hormoonzalf kan namelijk voor een kleine peuter heel gevaarlijk zijn en moest ik ook voorzichtig zijn met de aantal hoeveelheid smeren. We besloten de zalf 5 dagen te gebruiken en niet meer dan een hoeveelheid van een erwt te smeren per dag plus ook de cetomacrogol crème ernaast blijven gebruiken. Tot mijn verbazing werkte het echt en was zijn eczeem na een paar daagjes echt helemaal weggetrokken en ook niet meer teruggekomen! Enig nadeel is dan constitutioneel eczeem in verschillende vormen terug kan komen, nu heeft hij dus heel veel last van waterwratjes. Dit is een gevolg reactie op de eczeem! Gelukkig jeuken deze minder en heeft hij er niet veel last van! Hij baalt er wel echt van want lelijk is het wel. Het gaat niet om 1 bultje maar gelijk in een groepje van 10. 

Maar waar het echt allemaal om draaide is dat hij zijn nachtrust weer terug heeft! Toch heeft hij door al dat krabben een tik overgehouden en krabt hij regelmatig zijn huid stuk, en dan vooral extreem krabben over zijn buik en benen. Ik weet niet hoe lang hij dit nog gaat aanhouden maar nu het winter wordt en de kamers cooler zijn kalmeert zijn huid ook veel beter. Luchtig kleden, luchtdoorlatende anti-allergische dekens gebruiken en vooral ook goed blijven smeren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.