Ik ben ook maar een mens!


Er zijn genoeg discussies over rokende ouders en vooral rokende moeders. Laat ik voorop stellen dat ik tijdens mijn zwangerschappen niet gerookt heb en dat ik een half jaar voordat ik Teun kreeg al gestopt was met roken.

Ik heb helaas afgelopen maand een mega terugval gehad waar ik best van baal en niet trots op ben.

Eigenlijk ben je als roker altijd verslaafd. Ook al stop je, je zal altijd die dwang hebben. Ik was 2.5 jaar geleden gestopt na een aantal jaren gerookt te hebben, en elke keer als ik iemand een sigaret op zag steken leek ik wel als een kind in de snoepwinkel. Ik keek soms de sigaretten uit iemand z’n handen. Ondanks dat, ging het stoppen me goed af. Vooral omdat ik een doel had en dat was namelijk een kindje krijgen. Mijn vriend en ik hadden de knoop doorgehakt en wilden onze kinderwens in vervulling laten gaan. Onder één voorwaarde, ik zou meteen stoppen met roken en laten zien dat ik zeker een half jaar niet meer zou roken.

Dat ging van een leien dakje!

Door het stoppen met roken kwam ik wel een paar kilo aan. Maar dit boeide mij niet want ik wilde zo graag een klein hummeltje van ons tweetjes. Toen Teun net geboren was had ik ook totaal geen behoefte aan een sigaret. Je hoort vaker dat vrouwen dan weer gaan beginnen als ze eenmaal bevallen zijn. Maar dat was bij mij gelukkig niet het geval!

Toen Lev geboren werd, werd het ineens een ander verhaal. Ik kreeg weer veel trek in een sigaret en maakte het bespreekbaar met mijn vriend. Die kon me geruststellen maar het bleef in mijn hoofd spoken en elke keer als ik ging tanken of in een winkel kwam waar ze sigaretten verkochten, vocht ik tegen de drang om een pakje te kopen. (wat ik nooit deed) Ik kon het lang volhouden maar op een gegeven moment brak ik. Ik bleef zeuren tegen mijn vriend en die zei “koop een pakje dan stik je erin en dan weet je weer waarom je gestopt bent!”

Uiteindelijk toch maar een pakje gekocht. (Het voelde net alsof ik iets crimineels ging doen!) En daar ging ik dan.. ik ben buiten gaan zitten .. sigaret aan m’n mond .. ik stak hem aan en .. het was nog heerlijk ook (ik schaam me kapot) en just like that.. rookte ik weer!

Het moment dat ik mijn ouders weer zag heb ik het ze maar direct verteld. Het voelde net alsof ik weer 16 jaar was en het moest opbiechten aan mijn ouders! Zo zie je maar weer dat je altijd een kind blijft van je ouders en ze niet teleur wilt stellen.

Ik ben niet 100% trots op mezelf dat ik weer ben gaan roken. En ik rook gelukkig nog niet fulltime.. Thuis rook ik al bijna niet. Om dit te voorkomen dat ik straks wél weer volle bak ga staan roken , ga ik binnenkort stoppen. Destijds ben ik gestopt door gewoon menthol kauwgom te pakken als ik de drang van het roken op voelde komen. Dus dat ga ik weer opnieuw proberen!

Hebben jullie nog goede tips om van het roken af te komen??

En please dont judge, ik rook niet in huis, niet bij mijn kinderen of andermans kinderen in de buurt. Ik ben ook maar een mens!

Fijn weekend….

Liefs Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.