[GESLOTEN] Hallo, Dadoe!

[GESLOTEN] Hallo, Dadoe!


Voorlezen. Er is niks leukers dan voorlezen voor je eigen kindje(s). Tenminste, dit vind ik dan! Ze zeggen wanneer je al vroeg begint met voorlezen, dit goed is voor de ontwikkeling van je kind. Door het voorlezen leren kinderen sneller nieuwe woordjes. Maar voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling, maar je geeft je kindje(s) ook een gevoel van veiligheid, extra aandacht en het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen. Dit natuurlijk vanwege de gekke stemmetjes en gedrag van de ouders. En het samen lezen van een boek kan ook helpen rust en regelmaat te brengen.

Dit hoef je mij maar één keer te vertellen. Ik begon met mijn goed gedrag al voortijdig voor te lezen terwijl mijn zoontje Daley pas 4 maanden oud was. Hij begreep er natuurlijk helemaal niks van, maar keek zijn ogen uit bij de plaatjes en kreeg ik af en toe een gekke blik van “MAM, doe ffe normaa!”

Naarmate hij ouder wordt, word voorlezen steeds moeilijker. HIj heeft totaal geen aandacht meer voor mij en de gekke stemmetjes die ik op zet en kiest er liever voor om met zijn toet toet auto te spelen in plaats van aandachtig te luisteren. Soms legt die zelfs zijn vinger op mijn mond van “zwijg, stil nu!”

Dadoe
“Jim Bakkum en Kirsten Michel hebben de handen ineen geslagen en presenteren vol trots hun nieuwe boek Dadoe, vol vrolijke, eigentijdse en herkenbare voorleesverhalen met bijpassende liedjes voor kinderen vanaf twee jaar. – Boekenkrant

Ik volg ikbendadoe al een tijdje op instagram en ik raakte steeds meer geprikkeld door het voorlezen en muziek afspelen tegelijk. En stiekem natuurlijk ook even kijken naar knappe Jim (alhoewel ik moet toegeven dat ik toch echt een Jamai fan was)!

Wellicht is dit toch de sleutel naar succes, want muziek komt er bij hem wel in. Of het nou Bruno Mars is of een live orkest bij De Wereld Draait Door. Voor muziek stopt hij per direct met spelen om aandachtig te luisteren en een dansje te wagen.

Laat ik beginnen bij het begin
Dadoe is dus een kleurrijke, vrolijke prentenboek, inclusief CD. CD? Ik kijk rond in mijn woonkamer en zie geen cd-speler. Crap, en nu? Even spieken of ik de liedjes ergens online kan vinden. YES SPOTIFY! Oké .. YOU GOT THIS MAMA!

We kunnen beginnen!
Ik zet de muziek aan op de laptop en zet deze op de grond. Jim knalt met zijn liedje “kliederdag” keihard uit de speaker met zijn zware mooie stem. Ik word er helemaal vrolijk van! Daley kruipt langzaam naar de muziek toe en begint beetje te bouncen met zijn hoofd. OKE! READY, SET, GO .. Ik zet het geluid zachter en pak het verhaaltje erbij wat bij het liedje hoort! Ik begin met voorlezen en meneertje gaat op zijn knietjes zitten en luistert mee en slaat af en toe even op het boek. DIT IS TE LEUK! Om zijn aandacht niet te verliezen is 1 verhaaltje meer dan genoeg. Ik laat de muziek zachtjes aan staan terwijl hij weer verder gaat spelen met zijn toet toet auto. Maar van spelen komt er niet veel van want hij zit rustig op zijn knietjes naar al die vrolijke liedjes te luisteren en draait beetje met zijn heupjes. MISSIE GESLAAGD!

Ik raad dit boek dan ook echt voor elke ouder aan! Niet alleen maakt, het door de leuke muziek voorlezen nog leuker en makkelijker, maar merk ik juist dat Daley zijn aandacht niet verliest door dingen om hem heen. Als jij ook problemen hebt met het voorlezen van boekjes dan zou ik zeker Dadoe eens proberen…..

“Dadoe. Dadoe hij kent geen gevaar. Rijdt in zijn politieauto, kijk daar komt tie aan. Dadoe, dadoe, dadoe, dadoe!”
De liedjes zijn zo catchy dat je ze gewoon niet uit je hoofd krijgt. Wil jij ook zo’n leuke Dadoe boek? Wij geven één exemplaar weg ..

Vertel ons in een grappige, leuke, doe-eens-gek reactie waarom jij zo graag een Dadoe boek wilt winnen!

9 Comments

 1. Ik doe eens gek, want ik doe mee aan deze winactie! Mijn dochtertje is een stoer meisje dat erg van liedjes houdt en lekker gek doen. Ook voor boekjes en verhalen krijgt zij steeds meer interesse, erg leuk en gezellig! Dit boek met liedjes lijkt ons dus wel wat, ken de liedjes nog niet maar ben erg nieuwsgierig. En we hebben gelukkig een cd-speler 😉

 2. Leuk!!!!! Voor Mn zoontje Luuk die bijna 1 wordt! Hij vindt boekjes lezen super leuk!

 3. Leuk voor bij ons slaapritueel. Lekker rustig worden in bed tijdens een voorleesverhaaltje. 🙂

 4. De reden: Ik ben zelf fan van Jim Bakkum dus dit boek en de cd luisteren zijn zeker geen straf 😉

 5. Wat een toffe review zeg, ik krijg helemaal zin in dit boek.
  Onze oudste zoon is, nu achteraf gezien, een rustig kind, hij kon uren bij mij op schoot zitten terwijl ik voorlas. Heerlijk!
  Maar nu, onze tweede, een meisje, waaaaaaah, die zit niet stil! En nu ze kan lopen wordt het alleen maar erger! Ze komt haar jas en schoenen gewoon naar me toe brengen alsof ze wilt zeggen “mama, ik wil naar buiten” Hartstikke lief en te gek grappig meisje natuurlijk, maar ik mis dat voorlezen wel hoor.
  Als ik jouw review zo lees, wil ik dit boek ook proberen bij mijn dochter. En mijn zoon, die is altijd in voor een verhaaltje

  1. Hi Iris, ik herken heel erg jouw probleem! Ik hoop dat dit boek jou ook gaat helpen op heel veel leesplezier. GEFELICITEERD!! Jij wint het boek… We sturen jou een mailtje!

 6. We zijn woordjes aan het oefenen ,papa mama en bal Maar hij wil het niet zeggen.
  Misschien wil hij wel Dadoe zeggen 😉

 7. Heel leuk, ik doe hier graag aan mee. Wij vinden het leuk om op gekke plekken voor te lezen, bijv. Onder de tafel. Hierdoor krijgt het voorlezen iets speciaals.

 8. Wij doen de hele dag gek met ons zoontje van 8 maanden! Want hoe gekker we doen (hoe meer rare geluiden, hoe gekkere dansjes) hoe harder hij moet lachen! En daar doe ik alles voor 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: