Het leed dat alles zelf willen doen heet…

Het leed dat alles zelf willen doen heet…


En dan knipper je even 2x met je ogen en is je kind opeens 20 maanden, is de baby er helemaal af, en kan ze je blikken geven waar je bang van wordt… En dan komt natuurlijk ik-wil-alles-zelf doen fase. HOE DAN?!

Het begon met eten, alles wat we haar aanbieden op een vork of lepel hoefde mevrouw niet, maar zo gauw ze zelf lekker mocht klooien, ging het erin als zoete koek. En natuurlijk valt er genoeg op de grond. Maar op het moment dat ik het wil opruimen rent er al een witte haarbal langs die haar bek aan het aflikken is. (En dus ook steeds dikker wordt!)

Toen kwam het zelf drinken, dus drinkbeker extra gehaald en gaan met die banaan dacht ik. Ja dikke neus, het leukste van alles is dat ze zelf het rietje eruit kan trekken dus ik met een dweilstok achter der aan kan gaan anders zit je vastgeplakt aan de vloer.

Maar op rustige momenten zie je haar dan zitten op de bank netjes drinken of als ze zelf eet, en eerlijk gezegd is dat fantastisch om te zien. Je ziet gewoon dat ze ouder wordt en heel veel aan het ontdekken is. En ook al wil ik niet dat mijn kleine baby groot wordt. Je ontkomt er toch niet aan!

Tip: zijn de slabbers van de Zeeman! Kosten €3,99,- volgens mij, die kun je over de armen aantrekken en na het eten ga je er met een natte doek over en is die weer schoon. Blijven de kleren tenminste ook nog een beetje fatsoenlijk.

En nog een tip: bij de Action of Hema hebben ze drinkbekers van rond de €1,49,- waardoor ze zo goed als niet het rietje eruit kunnen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.