Het dagelijks leven van Livèn!

Het dagelijks leven van Livèn!


Het is al weer even een tijd geleden dat er een blog van mij verschenen is. Hier ga ik het dit keer ook over hebben. Natuurlijk niet over het feit dat het zolang geleden is maar over de reden hiervan. Het leven als mama zijnde vind ik heerlijk, maar het is niet te vergelijken met daarvoor. Je kan wel stellen dat mijn leven behoorlijk op zijn kop is gezet!

Onze dochter Livèn is nu 10 maanden oud en ze loopt al bij 8,5 maand Super knap! is meestal de reactie. Jep! Super knap ik het zeker maar ik ren dus ook echt de hele dag achter haar aan. Want alles wilt zij pakken en het liefst ook nog even opeten. Altijd honger, dat moet ze wel van haar moeder hebben!. Maar goed, jullie denken vast waar wil je nou heen met je verhaal? Ik wil het met jullie hebben over een indeling/planning op een “gewone” dag….

Een echte vaste indeling hebben we niet. Super knap als ik hoor dat mensen vaste tijden hebben wanneer de kindjes slapen en eten. Nou is Livèn sowieso al niet echt een standaard kindje, dus standaard tijden werken ook niet. Toch heb ik een schema waar ik me enigszins aan probeer te houden en deze wil ik graag met jullie delen.

Livèn heeft geen standaard tijd dat ze wakker wordt. Soms is het om 06.00 uur (gelukkig bijna nooit) en soms is het om 08.00 of zelf 09.00 uur. Wanneer ik merk dat ze “echt” wakker is krijgt ze haar flesje in haar bedje. Soms slaapt ze hierna nog even verder en soms ook niet. Als ze wakker wordt gaan we lekker samen naar beneden in haar pyjama. En stiekem ook in die van mama. Meestal is ze naar een uur wakker te zijn weer moe en gaat ze nog even naar haar bedje. Livèn is overdag een slechte slaper. Ik ben dan ook al blij als ze 45 minuten slaapt!

Tussen 10.00 uur en 11.00 uur krijgt ze dan haar fruit. We proberen zo vaak mogelijk vers fruit te geven. Als dat even niet mogelijk is dan gebruiken we vaak de zakjes knijpfruit. Daarna gaat ze even spelen. Meestal merk ik dat ze tussen 12.00 uur en 13.00 uur weer honger begint te krijgen. We eten dan gezellig samen een boterham met een kop thee. Leuke tip om te delen misschien: Livèn is gek op Becel met kokosolie en amandelolie. Hierna merk ik vaak dat ze weer moe begint te worden en breng ik haar weer naar bedje toe waar ze dan met mazzel een uurtje slaapt!

Rond 15.00 uur krijgt ze nog een flesje (180 ml water en 6 scheppen Pepti 2 met 1,5 Nutriton.) Wij merken hier dat ze toch het meest blij is met haar flesjes. Soms krijgt ze hier na (een uurtje later) nog een koekje of een rijstwafel. Ongeveer een 18.00 uur is het tijd voor de warme maaltijd. Het ligt eraan wat wij zelf eten maar als het even mogelijk is eet ze wel hetzelfde als wat wij eten. Als we pizza eten bijvoorbeeld maak ik voor haar toch maar even wat anders. Soms merk ik dat ze hierna toch echt nog even naar bed moet, dit doe ik dan ook gewoon.

Om ongeveer 20.00 uur krijgt ze haar laatste flesje lekker beneden op de bank. Soms gaat ze nog even spelen en soms trekken we direct haar pyjama aan. Ze slaapt altijd in een pyjama en een slaapzak. O ja, zonder haar knuffel gaat ze tegenwoordig ook niet meer slapen. Wij moeten er eigenlijk elke nacht wel minimaal 2 keer uit omdat ze dan haar speentje kwijt is. Er is een hele tijd geweest dat we er in de nacht helemaal niet uit hoefde. Maar ik denk dat we nu ook nog niet mogen klagen en dat doen we dan ook niet!

Zoals je ziet is onze planning vooral nog heel veel bezig zijn met Livèn, wat ik heerlijk vind. Helaas is er daardoor soms weinig of geen tijd om even rustig voor mijn blog te gaan zitten. Wat dat betreft ben ik nogal perfectionistisch en wil ik ergens vol voor gaan en niet half. Langzaam aan hoop ik steeds meer in een goed ritme te komen. Mochten jullie naar het lezen van mijn blog tips hebben of misschien vragen dan hoor ik die heel erg graag. En hopelijk weer tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.