HELP! Peuterpuberteit….

HELP! Peuterpuberteit….

CALLING OUT ALL MOMMY’S! want ik heb op dit moment een peuter in de puberteit zitten en o my god hey! Tranen rollen soms over mijn wangen wanneer ik weer huilend in een hoekje zit want wat is de peuterpuberteit pittig zeg. Nooit gedacht dat ik 10 min een discussie zou hebben met een 2-jarige peuter die mij even de les wilt lezen. Die trap is nog nooit zo massaal gebruikt voor een time-out, en mijn geduld is nog NOOIT zo op de proef gesteld. Want deze “kalme” moeder flipt af en toe even wanneer die kleine peuter van mij weer een woede-aanval krijgt en het nodig vindt om mij te laten zien hoe stevig zijn speelgoed is of hoe hard zijn huilbuien kunnen klinken omdat meneertje zijn zin niet krijgt.

En het pas echt tot hem doordringt wanneer ik mijn stem ophef na drie keer waarschuwen en hem diep in zijn ogen moeten aankijken om hem even te laten voelen wie nu echt de BAAS is. It ain’t you little man! Ook al moet ik dit midden in een restaurant doen of waar ik ook ben en alle ogen op mij zijn gericht. I DON’T CARE! Deze mama laat zich niet sollen door een peutertje………

Oke, oke, oke ik moet je toegeven dat er ook ECHT wel leuke dingen aan de peuterpuberteit zijn. Zo kan hij oneindig veel verhalen vertellen en sta ik steeds meer verbaasd te kijken hoe hij aan sommige woorden komt, heeft hij een fantastische fantasie en kan lekker zelfstandig spelen, hoe hij zichzelf onwijs kan uitsloven en een backflip op de bank maakt, hoeveel liefde en knuffels hij geeft en regelmatig “ik hou van jou mama” te gehoren brengt, hoe hij lekker zelf naar buiten gaat om met zijn mannenclubje te spelen en maak ik af en toe beetje misbruik van zijn helpende hand omdat ik te lui ben om bijvoorbeeld te afstandsbediening te pakken of een koekje uit de la. #guilty

“je bent nu een grote jongen, pak dat koekje maar lekker zelf!”

MAAR, Ik zet toch even ALLE moeders in de hoek die zeggen dat dit de mooiste leeftijd is en dat zij ZOOOOOO kunnen genieten! Maak je jezelf nou voor de gek? Je kunt mij echt niet gaan vertellen dat je zoooo kunt genieten van de driftbuien midden in de supermarkt of wanneer je de zoveelste “NEE” krijgt te horen. En je kunt mij echt niet wijs maken dat je s’avonds lekker in je bedje ligt zonder ook maar een traan te laten wanneer je weer terug denkt aan hoe de dag is gegaan.

Want ik ben er zeker van overtuigt dat elke moeder die een peuter in de puberteit heeft af en toe even moet flippen, janken, drinken (wijnen, wijnen, wijnen) en gewoon even flink tekeer moet gaan om zichzelf weer op te kunnen laden. Je bent echt niet alleen, het is oké, echt waar, YOU GOT THIS! Voor je het weet is het weer over en is alles weer terug naar hoe het was en heb je nog 10 jaar de tijd om weer op te laden voor de echte puberteit begint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.