Hardloopmaatje!

Hardloopmaatje!


Geschreven door: Mirjam Nelck van http://www.studiomeerdenhaag.nl/

Ken je van die moeders die altijd zeggen dat ze wel willen sporten maar de tijd er niet voor kunnen vinden? Van die moeders die een ‘die-ene-zak-paprikachips-was-misschien-iets-teveel-van-het-goede-kont’ hebben? Die vrouwen die maar klagen en klagen over hun lijf en zich niet fit voelen, maar er ondertussen niks aan doen? Ik ken ze wel. Sterker nog: ik ben er zelf één.

Natuurlijk sport ik wel, maar niet genoeg, naar mijn zin. Met 2 jonge kinderen komt er altijd wel iets tussen. Soms vind ik wel de tijd en dan sport ik thuis in de woonkamer. De kinderen drentelen dan om en over me heen of onder me door, al naar gelang de oefening die ik aan het doen ben.

Nu zei de oudste zoon vorige week opeens tegen mij: ‘Mama, ik wil weer eens meedoen aan een hardloopwedstrijd’. Dit kon ik alleen maar toejuichen. Want hoewel ik zelf de tijd niet altijd vind om te sporten, vind ik het wel belangrijk dat mijn kinderen kennis maken met verschillende sporten en nog belangrijker: enthousiast zijn over sport. Toevallig was de week daarop de Vredesloop in Den Haag gepland.

Kwam dat even mooi uit!

Vandaag was het zover: mijn oudste zoon en ik stonden klaar bij het startvak van de 1,5km.
Hij was gehuld in joggingbroek, sportschoenen, shirt en vest. Ik was gehuld in zo’n tenue dat er heel profi uit ziet en ook dito verwachtingen schept. Nog uit de tijd dat ik wedstrijden liep van 10km. Enfin: ik had hem instructies gegeven niet te hard te beginnen, omdat je je energie moet verspreiden over een langere afstand.

Het startsignaal klonk en de eerste helft van het parcours liep hij braaf naast me, met een grote glimlach op zijn gezicht. Hoewel ik wist dat hij het leuk vond, hield ik rekening met het onvermijdelijke ‘ik ben moeeeee’. Dit kwam echter niet, nee: meneer besloot zelfs te versnellen. Met een gezicht als een tomaat rende hij de laatste helft op een flinke draf. Of eigenlijk meer een galop, superleuk! Zelfs voor een eindsprint was hij in. Wat had hij het naar zijn zin! En ook ik vond het weer heerlijk om even te rennen. Wat een superervaring!

Ik denk dat we de hardloopwedstrijden er zeker in blijven houden en wellicht dat ik de tijd meer kan vinden om te sporten, nu ik een hardloopmaatje heb gevonden!

www.studiomeerdenhaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.