Hallo baby in mijn tweekamerappartement!

Hallo baby in mijn tweekamerappartement!


De titel zegt al genoeg. Een baby in een tweekamerappartement! Veel mensen zweren erop dat dit echt niet kan. Een baby hoort zijn/haar eigen kamertje te hebben en speelruimte. Het stond ook niet echt op mijn planning toen ik mijn appartement 5 jaar geleden kocht. Ik was toen alleenstaand en ik kreeg de kans om met mijn krappe salaris deel te mogen nemen aan een bouwproject. Wie wilt dat nou niet? Maar tijdens het bouwen van het project kreeg ik een relatie met de liefde van mijn leven. Ok, lekker cliché Joyce! En toen ging het eigenlijk in een rap tempo, want ja zo gaat dat tegenwoordig.

Mijn appartement is absoluut niet klein, en heb ik tijdens het maken van de bouwtekening met de architect bewust gekozen voor grote en praktische ruimtes. En zelf houd ik niet van teveel meubels en ben ik geen verzamelaar. Dus alles wat ik niet gebruik, gelijk weg ermee!

Maar dan komt er een baby bij en dan moet je wel echt visueel aan het werk gaan. Zo maakte ik een lijst wat er allemaal in huis moest komen voor de baby. De dingen die veel ruimte in beslag namen een alternatief voor gezocht. Zoals een box in de woonkamer? Mwah, niet nodig vind ik. Ik koos voor een babynestje, een wipstoel en een grote kleed van snoozebaby voor op de grond. En ik kan je zeggen, mijn zoontje heeft zich prima vermaakt!

Ik heb veel vraag gekregen van mensen om mij heen hoe ik dit nou allemaal doe in zo’n kleine ruimte. Daarom heb ik een aantal tips voor je en hopelijk heb jij er ook iets aan. Want je hoeft echt niet gelijk te gaan verhuizen omdat jij denkt dat het niet kan. Je moet maar zo denken: vroeger zaten ze met zijn 4’en op één kamer.

In bad
Heb je net als ik geen bad en wil je toch jouw baby lekker in bad laten gaan, maar geen ruimte om ergens een babybadje kwijt te kunnen?

Stokke heeft de ultieme en betaalbare oplossing voor ouders met weinig ruimte, namelijk de Stokke Flexi Bath. Een badje die je net als een ah kratje open en dicht vouwt en ergens onderin een kast opbergt. IDEAAL DUS! Dit badje vraagt heel weinig ruimte maar geeft wel ultieme speelplezier voor de kleintje(s). Dit badje kan je namelijk ook perfect gebruiken voor een newborn door het bijpassende zitje. En wat nodig idealer is, dit badje is zo compact dat je het ook heel gemakkelijk mee kan nemen op vakantie of wanneer de kleine gaat logeren bij opa/oma!

De Stokke Flexi Bath is verkrijgbaar voor €39,- bij diverse babyzaken!

Slapen en opbergen
Je wilt natuurlijk praktisch en veel opbergruimte hebben maar aan ruimtegebrek is dit niet altijd haalbaar. Een ledikant, een opbergkast en commode heb je nodig voor de inboedel. Daarom koos ik voor de combi ledikant 3 -in-1. Praktisch en goed te doen als je weinig ruimte hebt. Je hebt alles wat je nodig hebt en geloof mij, GENOEG OPBERGRUIMTE! Plus, je kleintje kan er heel lang in slapen en groeien. Het bedje kan je in drie standen zetten, van baby tot kleuter. En het bedje kan je later veranderen in een groeibed! Hieronder aantal voorbeelden:

Speelruimte en opbergen
Jup! Je verzamelt en krijgt zoveel speelgoed dat je op een gegeven moment echt niet meer weet waar je het allemaal moet laten. Dit is bij mij het enige wat een dingetje is. Mijn zoontje heeft echt wel genoeg speelruimte maar ruimte voor een loopstoel of auto is dan wel beperkt. In principe kun je dit gewoon vermijden want dit hebben ze niet nodig. Een vtech walker is al voldoende, al zeg ik het zelf! Nou heeft die voor zijn verjaardag een loopauto gekregen en rijdt hij af en toe over mijn tenen maar kilometers maken hoeft hij toch niet.

Voor het opbergen heb ik gekozen voor een speelgoedzak.WOW, wat kan daar veel in zeg! De grote dingen laat ik voor wat het is en zet ik ernaast maar de kleinste prulletjes gaan allemaal in die zak. En tegenwoordig zijn die zakken zo leuk dat ze bijna in elke interieur wel passen. Speelgoed waar hij te klein voor is of niet meer mee speelt heb ik in een grote plastic bak van de ikea gedaan en staat keurig in mijn box voor de volgende of eventueel om te doneren. Dit heb ik overigens ook gedaan met al zijn kleding! Opgeruimd staat netjes..


Conclusie: je kunt prima een baby opvoeden in een tweekamerappartement zolang je maar praktisch met de ruimte omgaat en blijft opruimen en opbergen. Ondertussen heb je genoeg tijd om te gaan kijken voor een nieuw huisje, dus no stress en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.