Één op één aandacht!

Één op één aandacht!

Één van mijn favoriete één op één momenten met Livèn is toch wel het in bad doen of het samen douchen. Wat kan ik daar van genieten! Laat ik beginnen met te vertellen dat ik één op één momenten ontzettend belangrijk vind. Vooral nu Livèn grote zus is geworden en zij haar aandacht moet delen met haar zusje Noveé. Het is al lastig genoeg voor haar. Maar stiekem is het ook lastig voor deze mama. Ik kan soms echt de momenten alleen met haar heel erg missen!

Dit was ook iets waar ik heel erg bang voor was nog tijdens mijn zwangerschap. Ik was bang om één van de twee iets te kort te doen. Of nou ja bang, dat is nog zacht uitgedrukt ik kon er echt om wakker liggen en huilen. Gelukkig valt het nu allemaal heel erg mee. Het is absoluut wel te combineren. Maar toch vind ik het heel erg belangrijk om daar soms even echt aandacht aan te besteden!

Zo geniet ik nu optimaal van het badritueel. Ik neem haar mee naar boven waar we eerst samen kleren of een pyjama gaan uitzoeken. En ja, ze kiest dat echt helemaal zelf uit. (Met een beetje hulp van mama)! We leggen een handdoek klaar en gaan samen kijken bij het vollopen van het bad. Dan mag ze zelf kiezen welke speeltjes er mee gaan in bad. Als er een laagje water in het bad staat kan ze al niet meer wachten en wil echt dat bad in. Sinds kort oefenen we ook met het potje! Dus ook dat hoort bij ons badritueel.

Momenteel gaat ze er alleen nog maar op zitten en maakt dan zelf het geluid: psssssst. Nou goed, het begin is er denken we dan! Daarna is het tijd om in bad te gaan. Ik ga altijd lekker bij haar zitten. Droog blijven is geen optie. Eerst moet alle energie er uit en zorgt ze er zorgvuldig voor dat de hele badkamer inclusief mama nat is. Daarna gaat ze lief met haar speeltjes spelen. Nu ze begint te praten is het ook steeds: Mama kijk! Mama kijk dan!

Meestal zit Livèn ongeveer 15 minuten tot 20 minuten in bad. Daarna haal ik haar er uit en wikkel ik haar in een XXL hydrofieldoek. Waarna ze zelf naar haar kamer loopt. Het afdrogen is een drama dat vindt ze echt niet leuk en zet het dan ook op een krijsen. Sinds kort maken we er een spelletje van. We doen de handdoek/hydrofieldoek over haar hoofd heen en doen alsof we haar kwijt zijn. Ik roep: Livèn waar ben je nou? En ondertussen droog ik haar af. Zij moet zo hard lachen dat ze het niet eens meer in de gaten heeft. Haha, een gratis tip van flip!

Daarna doen we lekker haar pyjama aan (Dit vind ik zo mega schattig). En we gaan nog even naar beneden waar ze een flesje warme melk bij ons op de bank mag drinken. Daarna gaan we naar boven om de tandjes te poetsen en lekker te gaan slapen. Wanneer ik haar kamertje uitloop hoor ik haar nog roepen: Hou van jou mama! En dan ben ik weer gesmolten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.