Een hond hebben en een baby krijgen!

Een hond hebben en een baby krijgen!


Eerder schreef ik een blog (Een hond en een baby!) over onze hond Kingston, oude rottie in het vak, en ons kleine mannetje. Na aanleiding van mijn blog kreeg ik veel vragen binnen maar ook prachtige reacties. Mijn dank is groot! Helaas maar waar, kreeg ik ook een aantal reacties binnen met de vraag: waarom laat je jouw hond in godsnaam je kind likken? Waarom laat je jouw hond zo dichtbij komen? Waarom, waarom, waarom? Waarom zijn bananen krom?

Lieve mensen van Nederland, ik ben geen expert, ik ben geen Cesar Millan of een Martin Gaus. Zoals ik al eerder schreef in mijn blog, zijn dit geen richtlijnen waar jij je aan hoeft te houden. Ik heb het op deze manier gedaan omdat ik vond dat dit het beste was voor mijn hond. JIJ kent jouw hond het beste, dus jij bent diegene dat weet wat het beste is! Dat jij jouw hond je kindje niet likken is een keuze aan jou. Dat jij jouw hond weghoudt van de familie is ook jouw keuze!

Maar voor de mama’s en de papa’s die wel graag willen weten hoe wij het gedaan hebben, en of het ook gaat werken voor jullie, geef ik een aantal tips vanuit mijn kant! Hoe hebben wij dit gedaan dat de hond en de baby beste maatjes werden? Of dat de hond niet in paniek raakte omdat die zijn territorium moest delen?

 • Tip 1 : Wat belangrijk is, is dat je hond de geur al kent van de baby. Ik heb in totaal 4 dagen in het ziekenhuis gelegen, en op het moment dat de hond thuis kwam (na paar dagen logeren!) heeft mijn vriend overal kleding neergelegd dat de baby al aangehad heeft in het ziekenhuis. Rompertje (stinkie naar poep!), zijn babypakje, mutsje etc etc.. Overal hing de geur van de baby! Oké, jij ruikt waarschijnlijk niks, maar honden kunnen beter ruiken. Wanneer de baby dan eindelijk thuis kwam, herkende hij de geur natuurlijk direct!

  Tip 2 : En dan komt de nieuwsgierigheid. Een nieuw geurtje? Nieuwe geluidjes? Waar komt vandaan? Wij hebben de baby in de Maxi Cosi op de grond gezet (wel bleven wij op onze hoede!) zodat de hond er rustig bij kon. Dit doe je natuurlijk alleen wanneer jij weet dat dit goed gaat komen! Snuffeltje hier, en een likje op zijn neus was het klaar, ze hebben kennis gemaakt, de hond kent de baby en heeft het verwelkomd met dat ene belangrijke likje op zijn neus.
 • Tip 3 : Een hond kan zich al gauw weggestoten voelen wanneer er iemand in zijn territorium komt en geen aandacht meer krijgt van de baasjes. Probeer de hond nog steeds dezelfde aandacht te geven voordat de baby er was. En betrek het er ook gewoon bij! Wanneer ik altijd lekker op de bank lag met mijn voetjes omhoog, baby op de borst, riep ik de hond er altijd bij. Een lekkere aai over zijn bolletje maakte hem al tevreden. Zo gaf ik hem het gevoel dat die nog steeds bij de familie hoort.
 • Tip 4 : Duw je hond niet weg van de baby! Dit geeft hem dan het gevoel dat je hem wegstoot. Commandeer je hond, zeg dat die moet zitten of liggen bij de baby. Blijf dit herhalen! Zo word het steeds gemakkelijker en op den duur gaat die het begrijpen. Onze hond ligt nu op zijn rug wanneer de kleine vent in de buurt komt!
 • Tip 5 : Gooi de routine van je hond niet om. Wandelde jij elke ochtend om 7 uur? Dan blijf je wandelen om 7 uur! Ook al heb je de hele nacht niet geslapen, wandel je als een zombie over straat, je weet waar je aan begonnen bent!

Ik hoop dat je wat met deze tips kunt, het heeft voor ons in ieder geval goed gewerkt want ze zijn nu beste maatjes en het is gewoon te mooi om te zien hoe ze samen lekker de boel op stelten zetten. Heb jij nog goede tips????? Deel het in een reactie onderaan zodat iedereen het kunt lezen… DELEN IS LIEF!

2 Comments

 1. Prachtig geschreven.
  Precies wat wij ook hebben gedaan.
  Ons zoontje word eind van de maand 1 jaar en ze zijn dol op elkaar!! (Hij deelt zelfs af en toe een koekje met hem, de hond blijft lief naast hem wachten tot hij het op de grond neerlegt 🙂 )

  Mensen lekker laten praten hoor! Mensen vroegen ons zelfs toen ik zwanger was wanneer we de hond wegdeden? Ik heb dan ook elke keer geantwoord met: de hond is voor ons ook een familie lid die blijft! 🙂

  1. Kylie, bedankt voor je lieve reactie! Ik kreeg inderdaad ook steeds de vraag: waar gaat je hond naartoe? Begreep dat niet echt helemaal…

   Koekjes delen haha, doet die van mij stiekem ook, onder de stoel, wanneer wij het niet zien! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: