Een eigen bedrijf en een baby

Een eigen bedrijf en een baby


Zoals ik al even kort heb verteld in mijn intro, heb ik samen met mijn vriend Bub een eigen bedrijf. Hierover wil ik jullie graag wat meer vertellen. Het word uiteraard geen reclame. Ik wil graag mijn ervaringen delen over hoe het leven is met een eigen bedrijf in combinatie met een baby.

Wat voor een bedrijf is Glamourvision? Glamourvision is een fotostudio gericht op de particuliere markt. Wij verzorgen fotoshoots inclusief visagie en haarstyling. Ook hebben wij in het centrum van Lelystad een winkel gespecialiseerd in pasfoto’s. Voor mijn zwangerschap werkte wij met z’n tweeën bij Glamourvision. Tijdens mijn zwangerschap was dit al snel niet meer mogelijk.

Halverwege de zwangerschap was ik erg veel moe en kreeg ik last van bekkeninstabiliteit.

Ik had geen idee wat dat was “bekkeninstabiliteit”, maar mijn verloskundige zei me dat ik het rustig aan moest doen. Dat is best lastig als je werkt als visagist. Je staat continu voorover gebogen en de klachten werden daardoor ook alleen maar erger. Oké, zoals mijn vriend dan altijd zegt: plan de campagne. We moeten een oplossing gaan zoeken. We hebben een oproep geplaatst voor een nieuw personeelslid. Na verschillende selectierondes durf ik nu wel te zeggen dat wij de perfecte persoon gevonden hebben. Dit is heel erg prettig, want ik ging langzaam wel een stukje van mijn leven loslaten en overdragen aan iemand anders. Mijn plekje als visagist waar ik zo hard voor heb gewerkt om te bereiken moest ik loslaten. Maar gelukkig wist ik waar ik het voor deed.

Al snel trok ik me naar de achtergrond en ben ik me meer gaan verdiepen in het administratieve gedeelte. Ieder jaar staan wij groots op de Huishoudbeurs met onze fotostudio en zo ook dit jaar weer. Alleen zou het dit jaar iets anders zijn. Ik was namelijk precies in het midden van de Huishoudbeurs uitgerekend. Zo moe als ik halverwege de zwangerschap was, zoveel energie had ik aan het eind van de zwangerschap. En jawel, daar stond ik dan met 40 weken zwangerschap te werken op de Huishoudbeurs. Ik kon het gewoon niet laten. Met Bub had ik afgesproken thuis te slapen. Mijn moeder sliep deze hele periode bij ons om mij te ondersteunen.

Maar elke dag rond een uurtje of 10 was ik het thuis zitten weer beu en stapte ik weer in de auto naar Amsterdam.


Na de Huishoudbeurs was het dan zover: de geboorte van ons mooie meisje Livèn. Zelfs tijdens mijn bevalling heb ik vanuit mijn ziekenhuisbed nog zakelijke dingen moeten regelen. Helaas hoort dat er bij met een eigen bedrijf. De eerste paar weken na de bevalling heb ik helemaal niet gewerkt. Sinds nog niet zo’n hele lange periode ben ik langzaam weer wat meer gaan werken. Nog steeds richt ik me vooral op de administratieve kant, maar heb ik ook al weer verschillende visagie-opdrachten kunnen doen.

We zijn momenteel druk bezig om onze website totaal te veranderen. En dit is eigenlijk helemaal mijn project geworden. Op de momenten dat Livèn overdag slaapt, probeer ik me hiervoor in te zetten.De indeling van mijn werkzaamheden bij Fotostudio Glamourvision zijn dus extreem veranderd na de geboorte van onze dochter. Maar ik ben zo ontzettend blij dat ik nu van onze Livèn kan genieten en toch ook het werk doen wat ik zo geweldig vind.

Kortom, je kunt een eigen bedrijf hebben of beginnen wanneer je een baby hebt of krijgt. Het is alleen even passen en meten, maar doe dit niet alleen, altijd samen met jouw partner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.