Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs!


2 weken voor vertrek hebben we Teun met een advent kalender voorbereid op het uitje naar Disneyland® Paris. We hebben een advent kalender gekocht in disney sfeer, waar hij elke dag een deurtje mocht open maken. Achter elk deurtje zat een chocolaatje verstopt. En op de dag dat we zouden vertrekken zou het laatste deurtje geopend worden. Elke dag telden we samen de deurtjes af die nog dicht waren, deze stonden natuurlijk symbool voor het aantal nachtjes slapen.

Er zat wel een “mindere” kant aan dit uitje voor mij als moeder. Want Lev ging niet mee.. Nu weet ik diep in mijn hart, dat Lev er niet veel aan zou hebben om mee te gaan, 4 uur in de auto, koud, kinderwagen in kinderwagen uit.. noem het maar op. Maar toch wil je het liefst je hele gezien bij elkaar hebben. Ik wist ook dat ik emotioneel zou gaan worden als ik mijn kleine mannetje achter zou laten bij mijn schoonmoeder (die ik overigens, blind vertrouw dus daar ligt het echt niet aan!)

Woensdag avond bracht ik Lev al naar mijn schoonmoeder, zodat we donderdag ochtend vroeg konden vertrekken.Het huilen stond me nader dan het lachen en ik merkte ook dat ik erg zenuwachtig was. Er spookte van alles door mijn hoofd!

“Wat nu als er iets met ons gebeurt, we zijn zo ver weg”


Ik voelde me erg overvallen door deze gevoelens, want ik ben een “makkelijke” moeder die niet zo flauw is met haar kinderen. ( dat denk ik tenminste haha ) Maar dit kwam even binnen bij me.Het was tenslotte ook de eerste keer dat ik naar het buitenland ging, zonder één van mijn kinderen! Toen ik Lev eenmaal op bed had gelegd bij z’n oma en hij in slaap was gevallen, werd het tijd om naar huis te gaan.Tranen rolden over mijn wangen en ik gaf hem een dikke kus.

“Tot over 2 dagen, mama komt echt wel weer terug” fluisterde ik in zijn oor. Onderweg naar huis nog even wat na snikken, maar gelukkig snel gefocust op ons uitje! Want Teun stond natuurlijk te springen dat we naar “Mickey Mouse” zouden gaan (zijn vertolking van Disneyland.)

Donderdag ochtend 04.00:
Check, check, dubbel check! Hebben we nu alles? Oei! Nog snel even de dvd’s in de auto leggen, zodat Teun zich niet hoeft te vervelen achterin. “Lang leve de technologie”! Normaal gesproken hoef je Teun écht niet zo vroeg uit z’n bed te halen. Dan is er geen land mee te bezeilen, een mega ochtend humeur. Maar toen het magische woord “Mickey Mouse” viel, stond hij bijna meteen naast zijn bed.

Na ruim 4 uur rijden , 2 stops en 4x de “sprookjesboom de musical” gekeken te hebben kwamen we aan bij ons disney hotel in de stijl van “Cars” (trots op Teun, die het overigens geweldig heeft gedaan in de auto!) Het viel meteen op dat er beveiliging stond zodra je door de schuifdeuren de receptie binnen kwam. Je werd gefouilleerd.

Wat een fijne gedachte, vooral na al die aanslagen en ellende in de wereld van de afgelopen tijd. De 2 dagen in het park waren super, ondanks dat de weersvoorspellingen niet gunstig waren mocht dat absoluut niet de pret drukken.


Teun keek zijn ogen uit, en was helemaal verwonderd! Ik voelde echt wat hij voelde en dat maakte me gelukkig. Die regen en sneeuw boeide me echt niet meer. Er zijn genoeg attracties geschikt voor kleine kinderen, dus hebben we veel kunnen doen. Maar “Buzz Lightyear” lazer schieten was favoriet! “Nog een keer, Nog een keer!” Klonk het als de rit afgelopen was. Alles voor onze kleine grote man! En stiekem hadden wij ook veel lol en maakten we samen een wedstrijdje voor de meeste punten.

Wel had ik telkens het gevoel dat ik wat vergat, omdat Lev er niet bij was. Ik miste hem, maar kon het gelukkig wel loslaten. Dat gevoel kwam met vlagen opzetten.Gelukkig ontving ik tussendoor van mijn schoonmoeder appjes en foto van ons kleine ventje, dat maakt mij weer gerust en fijn gevoel! TIP:, áls je gaat, neem dan lekker eten en drinken van thuis mee of van een supermarkt daar in de buurt want het is schandalig wat ze daar vragen voor het eten en drinken!!

Voor dag 2 hadden we een disney ontbijt geboekt. Dat houdt in dat je tijdens je ontbijt in gezelschap verkeert van verschillende disney figuren. Mickey Mouse en Mini Mouse, Goofy, Pluto en Iejoor waren van de partij.

Elk figuur nam de tijd aan je tafel voor een foto, handtekening of knuffel. Teun bleef ze natuurlijk maar roepen: “Miniiiiiieeee”! “Mickeyyyyyy”!. Wat een belevenis voor zo’n klein vent! Helaas hebben we de parade niet kunnen zien ivm het weer. Teun had er geen weet aan dus mocht het de pret niet drukken.

“Dag Mickey Mouse! Tot de volgende keer” Klonk het vanaf de achterbank.

Liefs Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.