De wachtweken!

De wachtweken!

Gastblogger Mariska neemt ons mee in haar IUI-avontuur en de weg naar een kleine wonder! In de vorige blog las je alles over haar eerste inseminatie, zou het gelukt zijn? De zenuwslopende wachtweken gaan in!


De wachtweken zijn de ‘lange’ periode tussen de inseminatie en menstruatie… In mijn geval zo’n dag of 9/10. Gelukkig hadden we ook hier flink wat afleiding want onze badkamer werd verbouwd! En niet zomaar, nee nee … we hadden ons opgegeven voor een tv-programma waar ik later meer over ga vertellen! #geheimhoudingsplicht

De verbouwing ging 3 weken duren en we moesten ons huis uit. We wilden dolgraag in de buurt blijven en hebben een heerlijk huisje op een eilandje in het Uitgeester en Alkmaardermeer. In deze periode had ik 2 weken vakantie en met dit uitzicht kwam het vakantiegevoel wel!

We hebben heerlijk wat uitstapjes in de buurt gemaakt; in Volendamse klederdracht op de foto, lekker dagje door Amsterdam struinen, shoppen in Alkmaar, lekker een hapje eten ergens. En lieve vrienden en familie die op bezoek kwamen!

Veertien dagen na de inseminatie kan er getest worden of er eitje ingenesteld is. Als je eerder zou testen zou je al een positieve uitslag hebben vanwege de Pregnyl: dit is gemaakt uit urine van net zwangere dames wat veel hcg-hormonen bevat.

Maar helaas… ben ik gewoon weer ongesteld geworden, ondanks dat je er rekening mee houdt dat het te mooi zou zijn als het de eerste keer gelijk raak zou zijn kwam het wel weer even binnen! Mijn menstruatie kwam 2 dagen later dan ik verwachtte; dit zou natuurlijk ook door de hormonen komen. Maar daardoor groeide er wel een sprankje hoop!

Gelukkig konden we gelijk weer in het ziekenhuis terecht voor ronde 2!

Keep you posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.