De “newborn-mommy-feeders”

De “newborn-mommy-feeders”


Zo lief, al die mensen die niet alleen maar aan een cadeautje voor de beeb denken maar ook aan mij (en mijn partner). En dan hebben we het over cadeau’s in de vorm van eten, eten en nog meer (slecht) eten ..

Voedselpakketten en chocolade
Zo kreeg ik grote pakketten met voedsel dat ik in mijn 9 maanden zwangerschap niet heb mogen eten en drinken. Denk aan gedroogde worst, Red Bull, verse filet american van de slager en carpaccio. En oh dat had ik zo gemist! Mijn broodbeleg bestond voor mijn zwangerschap voornamelijk uit rauw vlees en daar moest ik wel echt van afkicken. Je kunt je voorstellen hoe lekker ik dit dan ook vond om dat weer te mogen eten!

Tijdens mijn zwangerschap kon ik heel goed gezond eten. Natuurlijk ging er ook wel eens een half pak koek zonder pardon naar binnen of at ik een zak chips leeg voor de tv.Maar ik kon mij ook wel goed inhouden… alles voor een gezonde baby!

Ieder pondje door het mondje
En toen kwam de kraamvisite en kreeg ik zakken vol met M&M’s, Smarties en andere overheerlijke chocolade producten en suikerbommen. Deze waren het begin van talloze “cravings” die ik in mijn zwangerschap niet echt heb gehad. Ik heb chocolade en andere lekkernij altijd lekker gevonden. Ik ben echt wel een zoetekauw. Ieder weekend ligt er wel wat lekkers in de keukenkastjes!

Maar zo veel chocolade als in de kraamweken heb ik nog nooit gegeten. Ik heb er van genoten, mijn lichaam snakte ernaar en kon ik gewoon niet stoppen. De voedselpakketten waren dan ook gauw op en elke keer wanneer vriendlief een boodschap ging doen, riep ik voordat hij de deur dicht trok “neem je wat lekkers voor mij mee?”

Alles wat maar vet, zoet of bomvol calorieën zat ging het mondje in. Ik kon gewoon niet stoppen met eten. Hoe erg is dat, wanneer je je negen maanden kan inhouden, maar zodra het kind er is, je de (weinige) zwangerschapskilo’s niet meer kan temmen.

Nu vraag ik mij echt af.. waarom gaven onze vrienden (of moet ik nu zeggen vijanden?) mij zoveel lekkers? Wilden ze mij belonen voor het keiharde werken tijdens de bevalling? Is het om mij de mond te snoeren? Want ja, met een lading M&M’s in m’n mik kon ik niet mijn horrorbevalling in geuren en kleuren met hun delen. Zag ik er zo hongerig uit? Staat rond mij goed?

Ach, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik het enorm lief vond dat ze aan mij hebben gedacht en dat waardeer ik enorm! Maar doe de volgende keer maar weer een douche gelletje.. Dat kon ik overigens ook wel gebruiken na al dat gestress met bijvoorbeeld de borstvoeding geven als nieuwbakken moeder… maar dat is weer een ander verhaal. Ik zeg: tijd om te sporten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.