De negende sprong!

De negende sprong!


Het is een fase, het is een sprong, HELP het is de negende sprong. Oké, heel eerlijk, ik geloofde er niet in. Toen ik zwanger was van Livèn hoorde ik natuurlijk al over al die sprongen die je kindje gaat maken. “Jaaaahaa”, dacht ik dan altijd. Maar HELP! Ze bestaan, die sprongen bestaan dus echt.

Tenminste Livèn volgt keurig netjes haar sprongen schema hoor. Ik noem deze sprong “extreem” maar dan in de zin van: extreem vrolijk, extreem lief, extreem boos, extreem verdrietig en vergeet vooral niet de extreem slijmen. Ze weet precies hoe ze dingen voor elkaar moet krijgen. Best knap eigenlijk als je net een jaar op de wereld bent.

Natuurlijk houden wij de “Oei ik groei app” dicht bij ons in de buurt. De enige handvatten die ik soms nog heb. Hierin staat o.a. vermeld: Dit is wat er nu in het koppie van je dreumes omgaat:

  • – Met emoties kan ik dingen bewerkstelligen.
  • – Ik heb grenzen honger!
  • – Van mij, niet van mij
  • – Onderhandelen is dus een goede methode!
  • – Welke strategie is nu de juiste?
  • – Die continu keuzes: wat zal ik doen?

Wat ik hierin aan bijzonder vind is dat ik deze punten dus echt terug zie in het gedrag van Livèn. Als je nu denkt in deze blog de oplossing te vinden, sorry! Dan moet ik je teleurstellen, ik heb er geen oplossing voor. Het enige wat ik kan zeggen is, lekker laten gaan. Want wat er dus zo positief is aan die sprongen is dat ze ook weer over gaan.

Wat ik dan nu ook doe is proberen extra te genieten van de fijne momenten samen. De extreem vrolijke momenten. Waarom ik deze blog schrijf terwijl ik geen oplossing heb? Misschien klinkt dit heel slecht maar ik kan het soms heel fijn vinden om juist dit soort dingen ook van anderen te lezen. Weer even het besef krijgen dat ik niet de enige ben die even in deze situatie zit. En wellicht hebben jullie ook iets aan mijn/ons verhaal!

Wat ik momenteel vooral terug zie in het gedrag van Livèn is vooral alles doen wat niet mag. Zoals: de televisie uit zetten, stekkers uit het stopcontact halen, huishoudelijke spullen pakken en je eten op de grond gooien is ook heel erg leuk. Midden in een supermarkt een driftaanval krijgen is ook grappig mam.

Daar tegenover heb je dan de momenten dat ze spontaan een knuffel of kus komt brengen of vrolijk in de woonkamer staat te dansen. Deze momenten probeer ik extra te stimuleren, door indien mogelijk mijn werkzaamheden aan de kant te leggen en met haar mee te doen. Haha, ja inderdaad leuk gezicht als ik sta te dansen in de woonkamer. En genieten van de ondeugende koppies die ze momenteel kan trekken. Ik zeg op naar de volgende sprong!

TIPS ZIJN ALTIJD WELKOM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.