De meeste dromen zijn bedrog!

De meeste dromen zijn bedrog!


Maar als ik wakker word dan ben ik helemaal bezweet en voel ik de tranen op mijn gezicht. Oké, terwijl je nu keihard mee gaat zingen, gaat het nummer van Marco Borsato natuurlijk zo niet. Normaliter gaat dit over de liefde maar dat van mij gaat over het hebben van nachtmerries. Nachtmerries over de dood! Ik schreef hier eerder al een blog over: EMDR Therapie. Maar de nachtmerries hebben mijn realiteit toch wel zo goed als verpest.

Elke newborn ouder heeft tijdens de babyblues wel nachtmerries gehad. Toch, of niet? Zo’n baby’tje is toch nieuw voor je en is je leven niet meer zoals het was. Het is nu aan jou om een kindje groot te brengen. Maar soms stel jezelf wel eens de vraag: wat als er dit gebeurd, wat als dat. En vaak droom je daar dan over!

Mijn eerste weken waren niet zo fijn. Ik moest herstellen van een spoedkeizersnede, ging het voeden ook al niet zo lekker, en had ik continue last van borstontstekingen. Plus, de nachtmerries. Door de nachtmerries durfde ik gewoon niet te slapen. Dit hield in vechten tegen mijn slaap. Ik hield mijn ogen zo lang mogelijk open tot mijn baby weer ging huilen voor voedingstijd. En ja hoor, daar stond ik alweer met mijn goed gedrag. Maar dit gedrag hield ik niet lang vol, en raakte ik oververmoeid. Ik raakte in een diepe put en ik merkte aan mezelf dat ik depressief begon te raken.

Na een bezoekje aan mijn huisarts kreeg ik de diagnose: PTSS. En ik moest zo snel mogelijk hulp gaan zoeken. Dit heb ik dan ook zo snel mogelijk gedaan (want als je tegen mij zegt zo snel mogelijk, dan vlieg ik er bij wijze naartoe)! Uiteindelijk na een paar sessies EMDR- Therapie, voelde ik mij weer als herboren. Ik kon de hele wereld weer aan, en kon het genieten met mijn zoontje dan echt beginnen.

Maar toch door de nachtmerries durfde ik bijv niet met hem te gaan zwemmen, en moet ik nog steeds diep ademen als ik in de auto stap terwijl mijn zoontje op de achterbank mee zit te neuriën met de muziek. Hoe blij hij ook is, hoe meer ik de tranen in mijn ogen voel. En zo zit ik al een tijdje met iets waar ik echt overheen moet gaan stappen en mijn ballen ergens zien te verzamelen! Dat is namelijk fietsen met hem in zijn zitje.

Tijdens mijn zwangerschap had ook ik last van koopgekte en kocht ik een te gekke moederfiets en een zitje voor op de fiets incl scherm en fietshelm voor hem. Mooie dromen in mijn hoofd om hem lekker naar de opvang te brengen of straks met de lekkere zomerse dagen een tour te doen. Deze dromen zijn voor mijn bedrog! Want ik schijt glitters en de nachtmerries halen mijn dromen sneller in. Scenario’s gaan door mijn hoofd en de dood komt weer steeds een stapje dichterbij.

Ik zie zoveel moeders voorbij komen met hun kindje op de fiets en steeds weer denk ik: Ja, nu ga ik het echt doen, ik wil dat ook! Het zitje mag ik nu inmiddels wel uit het stof halen maar de aansluiting zit al op de fiets. En nu denk je vast: Jeetje Djois, stel je niet zo aan, gewoon gaan! En schud ik bij deze jou de hand want je hebt ook helemaal gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.