[GESLOTEN] De intocht!

[GESLOTEN] De intocht!


Het is weer bijna zo ver. De tijd van het jaar waar menigeen met smart op wacht. Meestal wordt in dit geval met ‘menigeen’ dat deel van de bevolking bedoeld dat geboren is na de millenniumwisseling. Helaas kan ik mezelf niet meer tot deze groep rekenen, echter wacht ook ik met smart tot die zaterdag in november dat we hoog bezoek krijgen uit Spanje. Zeker nu de kinderen er steeds meer van begrijpen.

“Lieve Sint Nicolaas met zijn fantastische, met roet besmeurde kornuiten.”

Ik hou van alles wat met sinterklaas te maken heeft: het sinterklaasjournaal, waar mijn kinderen bijna verplicht naar moeten kijken. De geur van de jute zak. Het schoenen zetten en niet te vergeten: het snoepgoed.

Ik ben er zo één die uit principe pas Sint Snoepgoed koopt als de goede man weer in het land is. Uiteraard weerhoudt dit me er niet van om een kruidnootje mee te pikken als een vriendin de verleiding in de supermarkt voor die tijd al niet meer kon weerstaan. Blijkbaar ben ik naast een vrouw met principes ook een enorme zoetekauw zonder ruggengraat, maar dat even terzijde.

Sinterklaas is dus één van de leukste tijden van het jaar. Jullie begrijpen dus wel dat ik met de intocht altijd paraat sta. Al weken verheug ik me dan ook op 18 november, als Sint ook de straten van Den Haag aandoet. Tot ik me, met mijn moeder-hersenen, ineens besefte dat er nog iets was op 18 november. Iets tamelijk groots. Iets wat ook niet te verplaatsen was naar een andere datum. En plots wist ik het weer: op die dag vlieg ik naar mijn broer, die in het buitenland woont.

‘Hoe kun je het vergeten’, hoor ik je denken. Tsja, het moederschap, hè…

Natuurlijk is zo’n weekend naar mijn broer superleuk! Maar ik moest wel even een kleine teleurstelling wegslikken dat ik dit jaar dus niet bij de intocht kan zijn. Gelukkig voor de kinderen gaan zij gewoon met manlief en opa en oma, dus ik zal de grootse verhalen wel horen via skype!

(Let op, bovenstaande afbeeldingen zijn eigendom van Studio Meer Den Haag!)

WINACTIE!

Kun jij nou ook niet wachten op het Sinterklaas intocht? Of wil jij iemand blij maken met het nieuws dat Sinterklaas er weer aankomt? Maak kans op de leuke kaartjes van Studio Meer Den Haag. Vertel in een comment wat Sinterklaas voor jou en voor je kids betekent! De leukste inzending wint de leuke Sint en Piet kaarten van Studio Meer Den Haag! (meedoen kan tot 13 november!)

1 Comment

  1. Sinterklaas betekent voor mij feest!!! Want ik ben dan ook jarig! Vroeger dus erg spannend de sinterklaastijd! Nu vooral genieten, zeker met de kleintjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: