De Familiebox!

De Familiebox!


Je ziet ze regelmatig voorbij komen op de televisie, in een tijdschrift of op social media: de maaltijdboxen van Hello Fresh, Marley Spoon, en zelfs Albert Heijn biedt ze tegenwoordig aan. Ik wilde al een tijdje een maaltijdbox uitproberen (want dat scheelt toch best veel tijd) maar naar mijn mening vond ik geen van deze boxen baby of kind proof. En met een kleintje is het nou eenmaal lastig om lekkere maaltijden te verzinnen, dat ook echt gegeten wordt.

Mijn kiddo Daley (14 maanden) eet al sinds een paar maanden volledig met de pot mee. Ja, we waren er vroeg bij! Ik zag het namelijk niet meer zitten om steeds twee maaltijden klaar te maken, eentje voor ons en eentje voor hem. Aangezien hij letterlijk het eten van ons bord afpakte was het voor mij vrij duidelijk, hij eet wat de pot schaft.

Zoals ik al zei, ben ik koos inspiratieloos. Ik wilde graag wat andere maaltijden proberen dan alleen prakje aardappel met een beetje groente en stukje vlees. Toen ik de Familiebox tegenkwam op Facebook (voorheen de Mathijs maaltijdbox) was mijn eerste gedachte: DIT WIL IK PROBEREN! Zo gezegd, zo gedaan.

Ik kan je zeggen, ik was erg verrast met de maaltijden die in de box zaten. Om te proberen koos ik voor de small box 3 maaltijden. Mijn eerste gedachte bij het ontvangst nemen van de box dacht ik, het is wel erg weinig. Wij zijn alledrie grote eters dus wordt dit een probleem?

Maar niks was minder waar, de maaltijden waren perfect in porties en scheelt het je ook weer eten weggooien. Ook zaten er ingrediënten in die ik zelf nooit zou gebruiken en al helemaal niet bij een klein kind. Maar ik kan je echt zeggen, de maaltijden waren heerlijk fris en de kleine heeft echt zitten smullen. Ze waren easy om te maken, je volgt het recept in het bijgeleverde boekje, en voila! Binnen no time stond er een maaltijd op tafel.

Welke maaltijden zaten er nou in?
Recept A: Geroosterde bloemkool met witvis blokjes
Mmm, bloemkool en vis! De grote favorieten bij mijn zoontje. Dit gerecht was dan ook meer dan geslaagd. Het sausje maakte het gerecht helemaal af!

Recept B: Gemarineerde kip met winterpenen en aardappels uit de oven
Dit gerecht was even lastig. Kip is hij (nog) niet dol op, en was de kip ook iets te pittig. Ik heb de kip dan ook vervangen voor avocado. Het sausje om in te dippen vond die meer dan interessant!

Recept C: Spaghetti met savooikool en Grana Padano
Nog nooit van savooikool gehoord dus ik was ook erg benieuwd naar dit gerecht. Dit recept was toch wel het makkelijkst en snel te bereiden en ga ik zeker onthouden. De savooikool was alleen niet echt een succes bij de kleine, was iets te hard voor hem. Dit kan je eventueel vervangen voor verse spinazie.

Al om al vond ik het erg leuk en lekker om nieuwe maaltijden op tafel te zetten. Nou mag ik ook wel van geluk spreken dat mijn zoontje alles eet wat er op zijn bord ligt. Ik kan best begrijpen dat er kindjes zijn die dit niet hebben. Toch raad ik je het erg aan om het eens te proberen. De ingrediënten zijn vers en het recept volgen maakt het koken ook nog eens leuk. Wellicht is het een idee om samen met je kindje(s) de maaltijden te bereiden!

GA NAAR WWW.DEFAMILIEBOX.NL EN BESTEL DIE BOX!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.