Dag Sinterklaasje!

Dag Sinterklaasje!


Ik kan ontzettend genieten van al die blije kindjes dat ik voorbij zie komen op social media, en ouders die ONWIJS uitpakken met Sinterklaas. #vindikleuk Maar ik ben ook nog steeds tevreden met de beslissing om geen Sinterklaas te vieren. Dit heeft niks te maken met de heuse pieten discussie in het land, of het feit dat er een oude viezerik in een pak rondloopt.

De keuze is simpel, iedereen weet dat December een dure maand is met heel veel verwennerij aan cadeaus. Het hoeft dan geen dure cadeaus te zijn, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik ben echt een kerstvrouwtje en kan hier dan ook zo onwijs van genieten. Cadeaus uitpakken onder een boom met lichtjes is toch veel leuker dan cadeaus krijgen uit een oude stink schoen?

Daley is vlak na kerst jarig en om nou te gaan zeggen dat hij drie keer achter elkaar cadeaus krijgt? Nee, dat vind ik echt heel ver gaan. Ik wil (probeer) graag ook meegeven als opvoeding dat verwend worden met zoveel cadeaus niet normaal is. Er zijn ook kinderen met een centje minder en die krijgen niks. Zo was dit bij mij vroeger ook het geval, daar moest elk dubbeltje omgedraaid worden en hebben mijn ouders ook de keuze gemaakt om één feest te vieren en niet allebei. Sinterklaas wordt ook uitgebreid gevierd op school, en hier moet hij het maar mee doen!

Maar hoe voorkom ik dit?

Door hem zo weinig mogelijk te prikkelen wat betreft Sinterklaas. Ik ga niet naar intochten, kijk niet naar Sinterklaasjournaal en ik haal kerst al vroegtijdig in huis zodat hij daar meer mee bezig is. Op school vieren ze Sinterklaas 1 dagje en dan is al die ellende weer voorbij. Maar hey, vraag mij dit over paar jaar weer en we gaan zien of ik dit kan volhouden!

Nou is hij natuurlijk nog jong en kan hij nog geen vragen stellen maar wanneer hij ouder wordt (lees volgend jaar!) geef ik hem ook gewoon mee dat cadeaus krijgen niet altijd vanzelfsprekend is. Ik ben vroeger als kind ook opgegroeid met heitje voor karweitje, wilde ik graag iets hebben dan moest ik daar zelf voor sparen! Of het nou afwassen was of de auto schoonmaken van de buurman, werken voor je geld! Zo moest ik bijv ook oude speelgoed of kleding verkopen om zo aan mijn spaargeld te komen. Ik ben juist trots op mijn ouders dat ze mij dit hebben meegegeven! Soms zie ik kinderen zo verwend worden terwijl ze een onwijze k*t gedrag hebben, dan denk ik bij mezelf: eigenlijk beloon je ze terwijl ze dat niet verdienen. Sinterklaas neemt daarom niet voor niets stoute kindjes in de zak mee omdat stout gedrag niet beloont mag worden, OOOPPPPSSSSIEEE!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.