Buiten spelen!

Buiten spelen!


Inmiddels is het lekkere weer helaas weer even voorbij. Maar wat hebben wij genoten van de mooie dagen. Nu Livèn een jaar oud is vind ik het heerlijk om te zien hoe ze zich buiten kan vermaken. Ze kan al zoveel zelf, zo gaat ze van de glijbaan, klimt ze zelf op haar stoeltje en tja gooit ze eigenhandig de watertafel om. Ook dat hoort erbij natuurlijk. Echt oprecht intens genieten!

Uiteraard waren wij alleen maar blij met dit warme weer en kan ik er niks negatiefs over bedenken. Voel je mijn maar aan komen? Nou komt ie dan: maar… wat trek je je kindje aan. Ik zal eerlijk zijn dit vond ik nog best wel lastig. Zelf ben ik niet iemand die snel een korte broek aantrekt. Iets met witte melkflessen en niet toonbare knieën. Maar goed ik kan mijn kindje niet in een lange broek laten lopen omdat ik dat ook doe.

Oké Jaim, denk na wat gaan we doen. Wat ik dus de afgelopen dagen heb gedaan: ik begon de dag meestal met de weer app te checken. Aan de hand daarvan koos ik de outfit voor onze dreumes. Meestal begon ik dan de dag met een dunne legging met een t-shirt. De ochtend vond ik zelf nog wel fris en soms combineerde ik het dan nog met een dun spijkerjasje. In de loop van de dag ging uiteraard sowieso het spijkerjasje uit en werd de legging vervangen door een korte broek.

Zo, dilemma één overleefd! Maar nu dilemma nr. 2. Zonnebrandcrème… Uhm ja, 100.000 verschillende soorten. We hebben gekozen voor een onbekend merk. Misschien niet heel slim, maar dit kon ik op dat moment kopen en factor 50+. Oké, check maar dan, hoe vaak smeer je je kindje in? Wij hebben dit op “gevoel” gedaan wanneer wij het idee hadden nog even in te moeten smeren dan deden we dit. Beter een keer te veel dan te weinig toch?

Meestal zetten we halverwege de middag de watertafel voor Livèn buiten. Op het warmste moment van de dag en we probeerde dan altijd een plekje in de schaduw hiervoor te vinden. Zo had zij plezier en kon ze gelijk even lekker afkoelen.

Aan het begin van de avond gaat ze dan lekker even in bad. Even alle zonnebrand crème weer van haar afspoelen. En dan zijn we alweer aangekomen bij dilemma nr. 3. Wat doe je je kindje aan in bed… Onze babyfoon gaf aan dat het 26 graden was op haar kamertje. We hebben geprobeerd deze temperatuur wat naar beneden te krijgen maar dit lukte helaas niet. Ik denk dat we gewoon een warm huis hebben. We besloten om Livèn in een romper te laten slapen zonder mouwen in combinatie met een zomerslaapzak. (ook zonder mouwen) Dit ging gelukkig ook goed. Door het warme weer en veel buiten spelen viel ze ook makkelijker in slaap.

Eigenlijk ben ik wel heel erg benieuwd wat jullie vinden van hoe wij dit hebben aangepakt met deze warme dagen. Hebben jullie nog tips? Of hebben jullie zelf misschien stiekem tips hieruit gehaald? Want er gaan zeker nog meer van dit soort mooie dagen komen.

1 Comment

  1. Hee ik vind dag je t top heb gedaan en zou er niets aan veranderen. Jij voelt aan wat heb beste is voor je kleintje! Toppertjes jullie en harde werkers. (Ik geniet nog steeds van alle mooie foto’s die ik dankzij jullie heb mogen krijgen!) Xxwendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: