Ben ik een slechte moeder?

Ben ik een slechte moeder?


Terwijl de tranen over mijn wangen rollen vraag ik dit mezelf weer af. Ik denk dat elke moeder deze vraag wel tig keer aan zichzelf heeft gesteld. Bij elke tegenslag die mijn zoontje van 1 heeft, stel ik mezelf aansprakelijk. Ook al weet ik diep van binnen wel dat het te maken heeft met de cyclus wat zo’n klein wezentje maakt. Toch doet het zoveel pijn als hij bijv weer een maaltijd overslaat of huilend in zijn bed ligt en niet weten waar het nou vandaan komt!

De afgelopen dagen gaat het anders dan normaal. Alles wat ik hem aanbiedt slaat hij af! Van brood, avondmaal tot zijn laatste fles van de dag. Behalve op de opvang! Daar doet hij het dus wel allemaal keurig. Wat doe ik dan fout? Mijn moedergevoel gaat dan rinkelen en lig ik ‘s avonds tot diep in de nacht na te denken wat er nou misgaat. Oké, morgen doe ik alles anders! Yes, i can do this…

Nope, ook volgende dag exact hetzelfde! Er gaat beetje fruit in, veel aanmaak limonade, kleine tussendoortjes en Yoki als avondfles want dat wijst hij dus niet af! Ja, ik hoor de afkeurende opmerkingen over de Yoki al van ver .. Is het een dreumes fase? Zijn het de tandjes die hij tegelijkertijd krijgt? Ik weet het gewoon allemaal niet meer..

Ik heb best een eigenwijs kind dat letterlijk alles zelf wilt doen. Helpen bij het eten is een NO GO dus een potje geven is al helemaal einde oefening! Er is geen verandering in zijn eten, ik maak alles vers voor hem. De spaghetti waar hij zo dol op is, broodje met zijn favoriete smeersel, rijstwafel met plakje kaas, zelfgemaakte smoothies, niks gaat er meer in! Zelfs zijn toetjes laat die onaangeraakt staan ..

Mijn hart breekt wanneer ik weet dat hij weer met een lege maag naar bed gaat.. Wat voor slechte moeder ben ik dan wel niet? De twijfels spoken door mijn hoofd en de frustratie. Frustratie van weer niet lekker kunnen slapen, weer die gevoel van WAT DOE IK FOUT? Wat kan moederschap jou al persoon onzeker maken hé? Die verdomde fases, en breek me de bek niet open over die tandjes..

Heeft er iemand tips voor mij met bijv simpele gerechten, ideeën hoe hij wel voedsel naar binnen krijgt? Of wellicht heb jij dit ook gehad en heb jij de gouden tip voor mij? HELP A MOTHER OUT…

3 Comments

 1. Hier was het vooral het fruit dat er niet in ging… enkel als smoothie kreeg ik het verkocht. 🙂 Dus smoothies, milkshakes,… een heel jaar door toen ze peuter was. Intussen hebben we wel door dat ze alles behalve een zoetebek is, ze geen tussendoortjes wil en liever enkele stukjes paprika eet op school dan bv. Een appel.
  Dat weten we als ouders dan ook weer!

 2. Knap geschreven van je! Ik denk dat we als mama allemaal van dit soort momenten kennen!

  Ik heb een ontzettend lekker gerechtje die m’n uk van bijna twee erg lekker vind! Het zijn pannenkoekjes.

  Hierin zit ; 1 banaan , 1 ei, havermout vlokken op gevoel en een scheutje melk! Door de blender en even kijken wanneer hij lekker bakbaar en niet te vloeibaar is! Anders nog havermout aan toevoegen.

  Wat agave siroop erover heen en hij krijgt gezonde voedingstoffen binnen!

  Kleine van mij neem ik mee in het bak proces Op een speelse manier !

  Hoop dat je er wat mee kan!

  Liefs van een mama die ook dit soort momenten Kent

 3. Ik zou me er echt niet druk om maken. Mijn oudste zoontje nu inmiddels 7 jaar en eet alles. Nou ja… bijna álles. Maar hij was een enorm slechte eter. Hij heeft echt waar!!! 3 jaar lang….2x per dag olvarit potjes bruine bonen 6+ gegeten. Trays bij de Kruidvat waren niet aan te slepen. Hoofdsponsor olvarit waren wij. Haha.
  Kreeg ook commentaar van t cb… Want we leven toch niet in een mediterraans land???!!! Nou boeie… mijn kind eet tenminste dus kan me niet schelen waar ik woon als hij maar eet ! Verder dronk hij nitrilon melk en voor t slapen een pyamapapje. Stikvol suiker ik weet t .. Maar wat moet je als ze niks willen. En hij is groot geworden en gezond. Dus allemaal goed gekomen 😉 mijn 2e zoontje was makkelijker. Die at alles. Maar heb nog een dochtertje van nu 20 maanden en die eet werkelijk niks. Geen brood geen koek geen warm eten niks nada noppes. Af en toe krijg ik er wat fruit in. Vooral liga met banaan en sinasappelsap smoothie vind ze lekker gelukkig en voor de rest is t nitrilon nr 1 wat ze krijgt. Wat ik haar ook voorzet ze weigert pertinent . Ik maak me er zeker niet druk om. Ze is een gezonde meid die goed groeit. En het cb kom ik niet dis commentaar krijg ik niet hihi. Ik kan haar niet dwingen te eten . En ik heb bij mn zoontje gezien dat t vanzelf goed komt sus daar vertrouw ik nu ook weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: